Csapatunk

Dr. Molnár Katalin

fog- és szájbetegségek szakorvosa, mikroszkópos kezelések
A saját fog óriási érték
Dr molnár katalin

1996-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán. A diploma megszerzése után a Központi Sztomatológiai Intézetben kezdtem el dolgozni, ahol széles látókörre és nagy tapasztalatra tettem szert a fogak megtartó kezelésében, illetve a fogpótlások készítésében. 1998-ban tettem le a szakvizsgámat Fog- és szájbetegségek témakörben.
1998 óta az Uniklinik Fogászati Központban dolgozom, ahol lehetőségem nyílt a mikroszkópos gyökérkezelésekre szakosodni, ami mindig is az érdeklődésem középpontjában állt.
Örömömre szolgál egy olyan összehangolt csapatban dolgozni, amely pácienseink érdekeit, kívánságait messzemenően szem előtt tartva szakmailag kifogástalan munkát végez.

Angol nyelven beszélek.

Szakterületem: mikroszkópos gyökérkezelés, gyökértöméscsere mikroszkóppal

Dr. Molnár Katalin interjúja

A türelem és megértő derű olyan intenzíven árad a fogorvosnő személyiségéből, hogy azt egy pszichológus is megirigyelhetné.

Az empátia segíti a munkáját?

Meggyőződésem, hogy igen. Sokat számít akkor, amikor egy szorongó embert kell megnyugtatnom.

Milyen problémákkal fordulhatnak még Önhöz?

A mikroszkópos gyökérkezelésben szereztem nagy jártasságot. Ezt a berendezést nem könnyű kezelni, ezért kevés a megfelelő tapasztalattal rendelkező szakember. Pedig a mikroszkóp segítségével a legparányibb gyökércsatornák is felderíthetők és kezelhetők. Ha sikeresen kezelünk egy problémás fogat, az azt jelenti, hogy megmentettük a páciens számára: nem kell kihúzni, és szerencsés esetben élete végéig megmarad. A saját fog pedig nagy érték!

Melyik esetére emlékszik legszívesebben?

Nem szeretek esetekről beszélni. Én nem egy fogászati problémát látok besétálni a rendelőbe, hanem egy embert. Annak idején, amikor el kellett döntenem, hogy orvos leszek-e vagy fogorvos, éppen azért döntöttem ez utóbbi szakma mellett, mert az orvosok munkájában sajnos elkerülhetetlen, hogy gyógyíthatatlan betegekkel, tragikus sorsokkal találkozzanak. Én túlságosan a szívemre venném ezeket, nem bírnám.

Ezek szerint eredetileg orvos akart lenni?

A családomat lassan orvoscsaládnak lehet hívni, generációk óta öröklődik ez a hivatás. A keresztanyám azonban fogorvos volt, mégpedig kiváló. Az ő példáját követtem.

Mégis, ha említene egy szívének kedves történetet a praxisából…?

Pár évvel ezelőtt egy középkorú hölgy keresett fel rendkívül elhanyagolt fogazattal. Élete épp válságban volt, és azt mondta, fogai rendbehozatala az első lépés lenne afelé, hogy bebizonyítsa magának: képes kimászni a gödörből.

Sikerült?

A kezelés után az első kontrollra úgy érkezett, hogy alig ismertem rá. Új frizura, új stílusú ruha, kinyílt, kivirult, nevetett… Fantasztikus változáson ment át, egészen meghatódtam.

Ennyit számítana egy szép fogsor?

Azt nyugodtan kijelenthetem, hogy az önbizalomnak nagyon jót tesz. Volt, aki bevallotta, hogy azóta mer nyitott szájjal nevetni, amióta hozzám jár.

A családja is értékeli határtalan megértését és türelmét?

Két csodálatos fiam van, akikkel rengeteget focizom, és már azt is tudom, ki az a Lionel Messi… Ma már teljesen ők kötik le az energiáimat, régebben ezt futásba, kerékpározásba öltem.

Kezelések

Rendelési időpontok

Hétfő
14:00-20:00
Kedd
változó
Szerda
14:00-20:00
Csütörtök
7:30-13:30
Péntek
-
Szombat
változó

Dr. Molnár Katalin Esettanulmányai