A kezelésekről

3 tény, amit tudnia kell az altatásban végzett beavatkozásokról

3 tény, amit tudnia kell az altatásban végzett beavatkozásokról

1, Az altatás nagyon megterheli a szervezetet, ezért csak indokolt esetben végezhető

Vannak beavatkozások, amelyek csak komoly szájsebészeti műtéttel végezhetők el. Ilyen lehet egy komplikáltabb bölcsességfog-eltávolítás, az implantációs eljárások, a csontpótló műtétek. Ilyenkor az altatás szükséges és indokolt eljárás. Előfordulhat az is, hogy a páciens szorongása olyan mértékű, hogy az altatás az egyetlen szóba jöhető megoldás.

Az altatás ugyanakkor megviseli a szervezetet, és nem ritkák a mellékhatások sem. Ezért a szájsebészek mindig mérlegelik a kockázatokat és a műtéttel járó előnyöket. Ha például altatás helyett éber szedációval vagy egy nyugtató hatású pirulával is megoldható a szorongó páciens kezelése, akkor azt fogják javasolni.

2, Altatásban körülbelül 3 órás beavatkozások végezhetők el

Ha több olyan jellegű problémája van, amit altatásban lehet csak megoldani, akkor elképzelhető, hogy több alkalomra is sor kerül. Az altatással járó szájsebészeti beavatkozások ugyanis nem tarthatnak tovább 3 óránál. Igaz, ennyi idő alatt nagyon sok mindent el tudnak végezni a szájsebészek.

Tapasztalt szájsebészeink minden esetben részletes, mindenre kiterjedő tájékoztatást nyújtanak Önnek a műtét előtt, hogy tudja, mire számítson. Ez magában foglalja azt is, hogy a megoldandó feladatok közül mindre sor kerülhet-e a beavatkozás során.

Szájsebészek-03.jpg#asset:57333

3, Az altatással járó beavatkozásra ugyanúgy fel kell készülnie, mint bármilyen más sebészeti beavatkozásra

Ez azt jelenti, hogy el kell végeztetnie ugyanazokat a vizsgálatokat, amelyeket egy sebészeti műtét előtt is kérnek: 

  • laborvizsgálat, 
  • EKG, 
  • mellkasröntgen, 
  • esetleg belgyógyászati szakvélemény.

Kiemelt cikkek