A kezelésekről

3D navigáció a sikeres műfogbeültetésért

3d navigáció a sikeres műfogbeültetésért

Az implantáció igen sikeres fogpótló eljárás lehet

Az implantáció szép és tartós, akár élethossziglan tartó megoldás lehet a foghiányra. Ám a siker több tényezőn is múlik! A fogorvosok szakmai tudása, tapasztalata, a kezelés során használt technológia, az implantátum minősége és nem utolsósorban a páciens együttműködési készsége meghatározó lehet.

Vegyük például a technológiát! 

Fogászatunk a kezdetektől arra törekedett, hogy a csúcstechnológia legújabb vívmányait minél hamarabb beszerezzük és alkalmazzuk a páciensek biztonságos és sikeres kezelése érdekében. Így például az elsők között kezdtük használni a 3D navigált implantációt, amely új szintre emeli ezt a népszerű eljárást. A műgyökér beültetése az ínybe ugyanis rendkívül kényes pontja a folyamatnak. 

Ha a csontszövet nem tökéletes szerkezetű – márpedig a foghiánnyal rendelkező páciensek körében az ilyesmi nem ritka -, akkor kritikus fontosságúvá válik a beültetés pontos helye. Ha olyan helyre érkezik a műgyökér, ahol a csontszövet minősége megfelelő, nagyon jó eséllyel sikeres lesz a beavatkozás. Ha a csontszövet nem képes körbeszőni az implantátumot, akkor hiába használtunk csúcsminőségű implantátumot, a műgyökér nem lesz stabil.

Hogyan növelhetjük a beültetés pontosságát?

A 3 dimenzós CT-navigált implantációs technológia éppen erre nyújt megoldást. Az eljárás lényege, hogy a páciens foglenyomatát digitális nyelvre fordítják le. A digitális foglenyomatot alapul véve a SmartGuide tervezőprogramjának köszönhetően rendkívül pontos műtéti sablon készül, amellyel maximalizálható a beültetés pontossága és az implantátum várható élettartama.

Kiemelt cikkek