A kezelésekről

5 érv a fogszabályozás mellett

5 érv a fogszabályozás mellett

Szeretne szép szabályos fogakat, de még habozik, mert túl hosszúnak és macerásnak tartja a kezelést? Segítünk az „igen” felé billenteni a mérleget, mert hiszünk abban, hogy a szabályos fogsornak több előnye is van. Bár a kezelés valóban éveket is igénybe vehet, és ezalatt különös gondot kell fordítania a fogápolásra, ráadásul az étkezés sem olyan egyszerű, mint máskor, mégis azt mondjuk: 

megéri! 

Mi több, 5 érvet is felsorakoztatunk a fogszabályozás mellett. Lássuk, mi minden szól a szabályos fogívek mellett!

1, Szép szabályos fogsora lesz 

Az esztétikai tényező talán a legnagyobb vonzerő, és ez az, ami miatt a legtöbben belevágnak a fogszabályozásba. Különösen a frontfogak kuszasága és a kifelé vagy befelé dőlő fogsor szokott komoly gátlásokat okozni az emberekben. 

A fogak szépsége valóban komoly érv, mert beszélgetőpartnerünk főleg a szemünket és a szánkat fürkészi társalgás közben. Ha a szánkból elővillanó fogakkal nem vagyunk elégedettek, hajlamosak vagyunk visszafogottan beszélni, kevesebbet mosolyogni.

Ennek a fogszabályozó kezelés véget vethet!

2, Felszabadultság, nagyobb önbizalom, jobb társas kapcsolatok

Az első pontból rögtön következik a második nagy előny: szép fogsorral bátrabban mosolygunk, a több mosoly pedig jobb kapcsolatokhoz vezet. A mosolygó embereket szimpatikusabbnak találja a legtöbb ember, mint mogorva társaikat, így egyenes út vezet a nagyobb népszerűséghez. 

3, Egészséges harapás

A szép szabályos fogsor egyben a legegészségesebb is! Ilyenkor a legkiegyenlítettebb a fogakat érő sokféle erő, a legerősebb a harapás, nem terhelődik túl néhány fog a többiek rovására.

4, Könnyebb tisztán tartani

A szép egyenes fogívet könnyebb tisztán tartani, ezáltal kevesebb fogászati probléma merül fel. Ez főként az összetorlódott fogak esetén lesz nagy előny – a fogszabályozás után. Ha fogsora egy vagy több helyen is egymásra csúszott fogakból áll, amelyek gyakran lesznek fogkövesek vagy szuvasak, akkor itt az ideje a fogszabályozásnak!

5, Divatos!

A fogszabályozó készülék sok helyen egyszerűen menő a fiatalok körében. Régebben sok gyerek azért nem akart fogszabályozó készüléket viselni, mert kicsúfolták. Ma már azonban az igényesség, az ápoltság jele. Japánban, ahol szeretnek mindent túlzásba vinni, a fogszabályozás egyenesen mániává fokozódott. Sok japán például mű-fogszabályozó készüléket visel, mert a fogszabályozás státuszszimbólummá vált náluk!

Kiemelt cikkek