A kezelésekről

A 3 leggyakoribb aggodalom a mikroszkópos gyökérkezelés kapcsán

Csapos fog élettartama

Tapasztalatunk szerint pácienseink az alábbi 3 dologtól tartanak leginkább, ha szóba kerül a mikroszkópos gyökérkezelés.

1, Fájni fog

A fájdalom a begyulladt fogbél miatt lép fel, nem a kezelés velejárója! Ha csillapíthatatlan és kibírhatatlan fájdalomról panaszkodik a fogorvosának, már a szájüregi vizsgálat előtt az lesz a szakember gyanúja, hogy itt bizony gyökérkezelésre lesz szükség. A gyökérkezelés egyébként érzéstelenítésben történik, így a beavatkozás során nem fog fájdalmat érezni.

2, Hónapokig tart

Szerencsés esetben 2 ülésből végezni lehet a gyökérkezeléssel, vagyis 1 hét alatt lezajlik. Tipikusan azonban 3 ülés alatt szokott lezajlani, vagyis a kezelés még egy hónapig sem tart. Még ritkábban előfordulhat, hogy ennél több alkalommal kell felkeresnie a rendelőt. Ám az igen ritka, hogy hosszú hónapokig elhúzódjon a kezelés!

3, Drága

A gyökérkezelés nem olcsó, ám talán elmondható, hogy megfizethető árú szolgáltatás. Az alternatívája azonban sokkal többe kerül: ha nem kezelteti a fogát, nagy valószínűséggel ki kell majd húzni, és a fogpótlások – különösen az implantátum – már valóban egy húzósabb árkategóriába tartoznak.

Kiemelt cikkek