A kezelésekről

A 3 leggyakoribb kérdés a mikroszkópos gyökérkezeléssel kapcsolatban

A 3 leggyakoribb kérdés a mikroszkópos gyökérkezeléssel kapcsolatban

FÁJDALMAS?

Nem, a kezelés fájdalommentes! Sokan azért emlékeznek vissza rossz emlékekkel az első alkalomra, mert maga a begyulladt fogbél okozott elviselhetetlen fájdalmat. A mikroszkópos kezelést ugyanúgy érzéstelenítésben végezzük, mint a hagyományos kezelést.

RÁTESZNEK EGY MIKROSZKÓPOT A FOGAMRA?

mikroszkóp_páciensszemével_01.jpg#ass

Bár sokan úgy képzelik, hogy egy nagyító szerkezet nehezedik a fájós fogra, valójában a berendezés a páciens feje fölött kb. 30 cm-re helyezkedik el. A fenti képen a berendezést a páciens szemszögéből láthatjuk.

VALÓBAN OLYAN SIKERES EZ A KEZELÉS?

Nincs 100%-ban sikeres kezelés – ehhez egyszerűen túl bonyolult az emberi szervezet. Vagyis még egy rutinkezelés is sikertelen maradhat, és a legtapasztaltabb szakember sem feltétlenül tudja megmondani, hogy miért. De azt elmondhatjuk, hogy a mikroszkópos gyökérkezelés nagyon eredményes, hiszen a siker esélye megközelíti a 100%-ot. 

Ehhez azonban a páciens együttműködése is szükséges! Csak egy példa: ha kezelőorvosa arra inti, hogy az ideiglenes gyökértöméssel rendelkező fogát ne terhelje, és a páciens mégis pattogatott kukoricát majszol, nem szabad csodálkoznia, ha a kezelt fog nem bírja a gyűrődést!

Kiemelt cikkek