A kezelésekről

A fogak tisztítása rögzített fogszabályozó készülék esetén

Fogak tisztitasa rogzitett fogszabalyozo keszulek eseten

A fogszabályozás során nagyon fontos, hogy fogait tisztán tartsa. Mivel a kis bracketek és a fémívek nehezebbé teszik a tisztítást, speciális eszközöket is ajánlott igénybe kell vennie.

Ezeket a fogszabályozó szakorvos fogja ajánlani Önnek, és részletesen elmagyarázza, sőt, meg is mutatja használatukat. Ilyen eszköz többek között a fogselyem, a fogköztisztító kefe, az ínyzuhany, a superfloss.

A fogtisztítást vegye nagyon komolyan, és minden étkezés után lelkiismeretesen végezze el! 

fogszab_eves.jpg#asset:34545

Mi a teendő, ha úgy érzi, nem tudja tisztán tartani a fogait a kezelés folyamán?

Ha úgy érzi, nem tudja megfelelően megtisztítani a fogait a készülék miatt, keresse fel ismét szakorvosát, hogy újra mutassa meg a helyes fogtisztítást! Ha rosszul végzi vagy elhanyagolja a fogak tisztán tartását, és elkezd szuvasodni a fogak felszíne, azt nagyon nehéz, néha bizony akár lehetetlen maradéktalanul helyre hozni. 

Persze nem kell megijedni, a fogtisztítás fogszabályozó készülék esetén sem boszorkányság!

Ha nehezen boldogul a tappancsok körüli terület megtisztításával, kerülje azokat az ételeket, amelyek maradványait nehéz eltüntetnie a készülékből. Ilyenek lehetnek az apró magvak (mint a szezámmag), a cukros-nyúlós édességek (mint a karamell), és egyáltalán ne fogyasszon olyan kemény ételeket, amelyben hirtelen hasadó-roppanó részek vannak. Ilyen a grillázs vagy a pattogatott kukorica is. 

A kemény részek ugyanis akár a készülékben is kárt tehetnek: többször volt dolgunk popcorn miatt károsodott készülékkel.

Kiemelt cikkek