A rendelőről

A fogászati ellátás új rendje

 sürgősségi fogászati ellátás

Ezúton szeretnénk tájékoztatni kedves pácienseinket,

hogy 2021 Augusztus 6-án a Magyar Közlöny 150. számában megjelent 469/2021. (VIII. 6.) Kormány rendelet alapján, augusztus 9-től minden tervezhető fogászati beavatkozás esetében koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal, vagy 48 órán belüli negatív PCR teszttel és az ellátás vagy a beavatkozás napján elvégzett negatív eredményű antigén gyorsteszttel rendelkező pácienseinket láthatjuk el. Akut ellátásra szoruló, és 6 éves kor alatti pácienseink ez alól kivételt képeznek.

A fent leírtak a tervezett fogászati ellátásra érkező pácienseket kísérő személyekre is vonatkoznak.

A rendelet az állami és magán fogorvosi szolgáltatókra egyaránt vonatkozik!

A rendelet az egészségügyi veszélyhelyzet időtartama alatt hatályos.

Rendelőnkben mindig nagy hangsúlyt fektettünk a higiéniás szabályok betartására, a koronavírus megjelenése óta e szabályokon tovább szigorítottunk, illetve újakat vezettünk be.

A járvány ideje alatt sürgősségi betegellátást nyújtottunk akut problémával küzdő pácienseinknek. Ez idő alatt volt alkalmunk a legbiztonságosabb járványügyi protokollokat bevezetni, hogy a fertőzésveszélyt  kizárjuk. 

Fogászati higiéniás protokoll az Uniklinik-ben koronavírus-járvány ideje alatt:

  • A rendelő területére való belépéskor kollégáink megkérik Önöket, kézfertőtlenítésre, és a biztonságos távolságtartásra.
  • A kezelés megkezdéséig szájmaszkot minden páciensünknek kötelező viselni, amit rendelőnk biztosít.
  • Az időpontadást fellazítottuk, egyszerre minél kevesebb páciens tartózkodjon a váróban.
  • Pácienseinket megkérjük, hogy csak nagyon indokolt esetben érkezzenek kísérővel (pl: gyermekek, gyámság alatt állók, önmagukat ellátni korlátozottan képes személyek).
  • Rendelőnket csak egészséges páciensek látogathatják. Láz, fáradékonyság, elesettség, száraz köhögés, orrfolyás, bármely egyéb, akár enyhe légúti tünet megjelenése esetén Pácienseinket megkérjük, hogy halasszák el kezelésüket.
  • Pácienseinket kizárólag előzetes időpont egyeztetés alapján van módunk fogadni.
  • A váróba lépéskor kollégáink megmérik testhőmérsékletét, és megkérik egy anamnézis lap kitöltésére, amennyiben COVID-19 fertőzés gyanúja lép fel, sajnos nem áll módunkban Önt kezelni. Ilyen esetekben csak negatív COVID PCR teszt birtokában kezdhetjük meg a kezelését.
  • A kezelőhelyiségeket minden páciens után fertőtlenítjük.
  • A teljes fogászati személyzetet egyszer használatos védőruházattal láttuk el.

 

Szeretettel várjuk Önt!

Bejelentkezés:

+ 36 1 222 7250   +36 1 222 9150

[email protected]

 
 
 
 
 
 
 

Kiemelt cikkek