Érdekességek

A rendszeres reggelizéstől kellemes lesz a leheletünk?

A rendszeres reggelizéstől kellemes lesz a leheletünk?

Egy japán felmérés szerint igen! 

Egy online szaklapban megjelent tanulmány szerint a szájszag kialakulásának harmadik legfontosabb tényezője az, hogy milyenek az ébredés utáni táplálkozási szokásaink. Az első egyébként a nem megfelelő szájhigiénia, a második pedig a nyelv megtisztításának elmulasztása.

A japán felmérésben 665 felnőtt vett részt, akiket a kérdőíves kitöltés mellett fogorvos is megvizsgált. Így derült ki, hogy azok, akik kihagyják a reggelit, 1,7-szer nagyobb valószínűséggel szenvednek a kellemetlen lehelettől.

Mi magyarok hajlamosak vagyunk elhagyni a reggelit, ami sajnos nem igazán jó szokás. Reméljük, hogy ezzel az új információval egy jó okot szolgáltatunk Önnek arra, hogy valamit mégiscsak bekapjon indulás előtt! 

Egy kis müzli, pirítós, pár szem friss vagy aszalt gyümölcs is megteszi, de egy tükörtojás is pillanatok alatt elkészül… A hagymás és erős illatú élelmiszereket inkább a nap második felére tartogassa! A lényeg, hogy tettrekésznek és energikusnak érezze magát a reggelitől – és hosszú távon még a lehelete is kellemesebb lehet. 

(Az adatok forrása: itt)

Kiemelt cikkek