A kezelésekről

A rögzített fogszabályozó készülék levétele

Dr opyakin viktor

Sokan azt gondolják – mégpedig tévesen -, hogy az állandó fogszabályozó készülék levétele után látszó nyomokat a helytelen technikájú levétel okozta.

Ezt a tévhitet Dr. Opyakin Viktor fogszabályozó szakorvosunk oszlatja el.

A fogszabályozó készülék levétele nem jár sérülésekkel! 

Ha a fogzománcon foltok, elszíneződések, rovátkák láthatók, akkor az az esetek zömében a helytelen fogápolás következménye. 

A levétel után visszamaradó elváltozásokat minél hamarabb kezelni kell, mert a fog felszínén nagyon szembetűnő jelenséget képeznek – és természetesen azért, mert minden szuvasodást kezelni kell. 

A fogszabályozás során még a szokásosnál is jobban oda kell figyelni a megfelelő fogápolásra

fogszabályozás során kulcsfontosságú a fogak rendszeres megtisztítása. Az állandó készülék viselőinek rendkívül fontos még a kezelés elején megtanulniuk a fogtisztítás helyes módját. A kis bracketek körül és a fémívek alatt nem könnyű tisztán tartani a fogakat. 

A kezelőorvosa javasolhatja, hogy pár havonta vesse alá magát egy professzionális fogtisztításnak, hogy eltüntessék a képződő fogkövet és egyéb szennyeződéseket a fogakról.

fogszabalyozo-keszulek.jpg#asset:34734

Ha lelkiismeretesen betartotta fogorvosa utasításait, és az ellenőrzések, aktiválások során sem bukkantak elő problémák, akkor nyugodt lehet afelől, hogy a készülék levételekor nem kell szembenéznie fogai szuvasodásával.

Kiemelt cikkek