A rendelőről

A Smart Guide és az implantáció

 smart guide implantáció tervezés

Szakértőnk, Dr. Dr. Sass Tamás elmondja, miért jó Önnek, ha mi az Unikliniknél az implantációs kezelésekhez igénybe vesszük a csúcstechnológiás Smart Guide rendszert.

Dr-Sass-Tamás-01_220817_091927.jpg#asset:58365

Mi a Smart Guide előnye számunkra, valamint a páciensek számára?

A Smart Guide felbecsülhetetlen segítséget jelent a szájsebész-implantológusoknak, mivel az implantátum beültetése rendkívüli pontossággal megtervezhetővé és végrehajthatóvá válik. Márpedig ez kulcsfontosságú lépést jelent a kezelés folyamatában, különösen azon páciensek esetében, akiknél az állkapocs csontállománya már nem tökéletes. 

A beültetett implantátum ugyanis akkor lesz stabil, ha a csontszövet szépen rá tud nőni a műgyökérre. 

A páciensek épp ezt várják el egy műfogtól: hogy olyan stabil legyen, mint a saját foguk. 

CT-navigált digitális rendszer

A kezelés előtt egy 3 dimenziós CT-felvétel készül, hogy ez alapján az implantológus felmérhesse, milyen a páciens csontállománya, a Smart Guide pedig a csontszerkezet minősége (épsége) alapján segít megtervezni az implantátum helyét

A műtéti sablon jelentősége

Sőt, egy műtéti sablon is készül, amelyet egyszerűen rá kell helyezni a kérdéses részre, és a sablon elképesztő pontossággal megmutatja, hova kell a vágást ejteni. A szájsebész így nem fog felesleges szövetet megsérteni, a kis seb gyorsabban fog gyógyulni, kevesebb az esetlegesen fellépő szövődmények száma.

Bátran kijelenthető, hogy a Smart Guide rendkívül páciensbarát technológia!

Kiemelt cikkek