Érdekességek

Ahol divat a szabálytalan fogsor

Ahol divat a szabálytalan fogsor

Ha Önnek időnként olyan érzése van, hogy a japánok mintha mindent fordítva csinálnának, akkor íme még egy jelenség, amely alátámasztja ezt!

A szigetországbeli tinilányok ugyanis súlyos összegekért kifejezetten szabálytalan fogsort csináltatnak maguknak. A két elálló szemfog állítólag bájos, kislányos karaktert ad a lányoknak, és ezt a férfiak ellenállhatatlannak találják.

Nálunk tehát egy átlagos tini bánkódik a szabálytalanul elálló fogai miatt, míg Japánban a bakfisok álmatlanul hánykolódnak szép szabályos fogsoruk miatt… Az élet néha tényleg furcsa dolgokat produkál! 

A bizarr divatjelenségnek állítólag az az oka, hogy sok híresség – köztük egy lánybanda vezető személyisége és egy hercegnő is – kiálló szemfogakkal „büszkélkedhet”, és a tinikorban oly jellemző bálványimádat a fogakat is utolérte… A különös jelenségről itt olvashat bővebben.

Csak mellékesen jegyezzük meg, hogy nem ez az első eset, hogy a japánok a mi ízlésünktől távol eső fogdivatnak hódolnak. A középkorban ugyanis a gésák körében a feketére festett fog számított a kifinomult elegancia csúcsának, ami ugyancsak szokatlan a 21. századi európai ember számára. 

Gésa_feketefogak.jpg#asset:32769

Így vagy úgy, a divat a fogakat sem kíméli. Szerencsére ma a lehető legegészségesebb fogak számítanak divatosnak, ami a szép, fehér és szabályos elrendezésű fogakat jelenti. 

Kiemelt cikkek