A kezelésekről

Az altatásban végzett beavatkozások előnyei és hátrányai

Az altatásban végzett beavatkozások előnyei és hátrányai

Az altatás sokszor elkerülhetetlen

Az altatás fő előnyei akkor mutatkoznak meg, ha komoly szájsebészeti beavatkozásra van szükség, amelyhez a hagyományos érzéstelenítés vagy az éber szedáció nem nyújt megfelelő segítséget. Bár minden alól lehetnek kivételek, a legfontosabb beavatkozásfajták a következők: bölcsességfogak eltávolításának komplikált esetei, implantációs eljárások, csontpótló műtétek, állkapocs-rendellenességek helyrehozatala.

Az altatás megoldás lehet olyankor is, amikor a páciens szorongása oly mértékű, hogy az súlyosan befolyásolná a hagyományos érzéstelenítésben végzett kezelés sikerességét. 

Az altatás hátránya

Az altatás hátránya a szervezet megterhelése, ami igen komoly mértékű még a teljesen egészséges embereknél is. Ezért egy specialista mindig gondosan mérlegeli az altatás mellett és ellen szóló érveket. A beavatkozás típusa mellett figyelembe veszi a páciens korát, egészségi állapotát, kórtörténetét, pszichés/mentális egészségét – és természetesen a páciens kérését is.

Ha a fogszakorvos az altatás mellett dönt, annak kockázatairól, no meg a beavatkozás teljes menetéről részletesen tájékoztatja a pácienst.

Kiemelt cikkek