A kezelésekről

Clear Aligner láthatatlan fogszabályozás – esettanulmány

Clear aligner láthatatlan fogszabályozás esettanulmány

A Clear Aligner láthatatlan fogszabályozó valóban gyakorlatilag láthatatlan: még a beavatottak sem veszik könnyen észre az átlátszó sínt a fogakon. 

Ugyanakkor ez a módszer nem alkalmazható minden fogszabályozási problémára, jellemzően a frontfogak kisebb korrekcióira javasoljuk. Ezért, bármilyen vonzó lehet az Ön számára, hogy a fogszabályozás nem szembeötlő módját válassza, előbb konzultálnia kell egy szakemberrel. Kiderülhet ugyanis, hogy az Ön problémájára a hagyományos, rögzített készülék jelenti a megoldást.

Fiatal férfipáciensünk kívánsága az volt, hogy a metszőfogai közti rést tüntessük el. 

Bár ilyenkor többféle kezelés is szóba jöhet, a fogszabályozás mindegyiknek része kell legyen. A rögzített készülékek nem jelentettek volna diszkrét megoldást, így szakértőnk, Dr. Opyakin Viktor a Clear Aligner láthatatlan fogszabályozási módszert ajánlotta. A második találkozáskor lenyomatot vett fogairól, hogy egy számítógépes program segítségével digitalizált mintákon tervezhesse meg a kezelés minden lépését. 

A kész terveknek megfelelően egy csúcsminőségű 3D nyomtatóval minden szimulált lépést minták formájában kinyomtattak, ezek alapján készültek a műanyag sínek. A második képen jól látszik, hogy a láthatatlan fogszabályozó milyen szépen „dolgozott”!

Kiemelt cikkek