Érdekességek

Egy jó tanács a kávé mellé

Egy jó tanács a kávé mellé

Sokan hódolnak a kávézás szenvedélyének. Egy illatos, frissen főzött eszpresszó vagy kapucsínó nemcsak élénkítő hatása miatt kedvelt, hanem egy kis baráti csevej vagy munkamegbeszélés katalizátorának szerepét is betölti.

Ám van egy hátránya: hajlamos elszínezni a fogakat

Mit tehetünk ez ellen? 

Ideális esetben egy jó fél órával az elfogyasztása után alaposan fogat mosunk, így eltávolítjuk fogainkról az elszíneződést okozó kávémaradványokat. Ha erre nincs lehetőségünk, kortyoljuk egy kis vizet, és forgassuk meg a szánkban. A cél ugyanaz, amint fogmosáskor: a kávétól való megszabadulás. 

Ha egyikre sincs lehetőségünk, akkor kapjunk be egy cukormentes rágót! A rágózás közben képződő nyál szintén segít a fogakról lemosni a fekete nedű ottmaradt cseppjeit.

A rendszeres kávé-, tea-, borfogyasztás, dohányzás hosszú távon sajnos mindenképpen meglátszik a fogakon. Szerencsére a mai modern, szakemberek ellenőrzésével zajló otthoni vagy a fogászati rendelőben elvégzett fogfehérítés eltünteti ezeket az elszíneződéseket. Elterjedt tévhit, hogy ilyenkor a zománc külső rétegét távolítják el, ezért lesznek szép fehérek a fogak. Ám ez nem igaz! A professzionális fogfehérítő eljárások biztonságosak, nem károsítják a fogzománcot, és hatások több éven át fennáll.

Kiemelt cikkek