Érdekességek

Egy jó tanács a kávé mellé

Egy jo tanacs a kave melle

Sokan hódolnak a kávézás szenvedélyének. Egy illatos, frissen főzött eszpresszó vagy kapucsínó nemcsak élénkítő hatása miatt kedvelt, hanem egy kis baráti csevej vagy munkamegbeszélés katalizátorának szerepét is betölti.

Ám van egy hátránya: hajlamos elszínezni a fogakat. 

Mit tehetünk ez ellen? 

Ideális esetben egy jó fél-egy órával az elfogyasztása után alaposan fogat mosunk, így eltávolítjuk fogainkról az elszíneződést okozó kávémaradványokat. Ha erre nincs lehetőségünk, kortyoljuk egy kis vizet, és forgassuk meg a szánkban. A cél ugyanaz, amint fogmosáskor: a kávétól való megszabadulás. 

Ha egyikre sincs lehetőségünk, akkor kapjunk be egy cukormentes rágót! A rágózás közben képződő nyál szintén segít a fogakról lemosni a fekete nedű ottmaradt cseppjeit.

A rendszeres kávé-, tea-, borfogyasztás, dohányzás hosszú távon sajnos mindenképpen meglátszik a fogakon. Szerencsére a mai modern, szakemberek ellenőrzésével zajló otthoni vagy a fogászati rendelőben elvégzett fogfehérítés eltünteti ezeket az elszíneződéseket. Elterjedt tévhit, hogy ilyenkor a zománc külső rétegét távolítják el, ezért lesznek szép fehérek a fogak. Ám ez nem igaz! A professzionális fogfehérítő eljárások biztonságosak, nem károsítják a fogzománcot, és hatások több éven át megmarad.

Kiemelt cikkek