Érdekességek

ÉRDEKESSÉGEK A NAGYVILÁGBÓL: a fogászati csináld-magad szettek

Csináld magad fogászati szettek

Angliában egyre népszerűbbé válnak a képen láthatóhoz hasonló csináld-magad fogászati szettek.

Mondanunk sem kell, hogy ezek nagyon alacsony szintjét képviselik a fogászati megoldásoknak, ám kétségkívül jobbak a semminél. 

A legtöbben azért vesznek ilyesmiket, mert a szigetországban nem olcsók a fogászati beavatkozások, ám arra már a vékony pénztárcájú réteg is rádöbbent, hogy számtalan szituációban sokkal kedvezőbben ítélik meg az embereket, ha ápoltabbak a fogaik.

Egy állásinterjún vagy randevún nem tesz jó benyomást a másik félre, ha a szuvasodás miatt több fogunk is félig hiányzik, így egy csináld-magad szettel legalább felületes pillantásra kielégítő látványt nyújthatnak.

A szakszerű ellátás során egy lyukas fogból eltávolítanak minden, a szuvasodás által érintett területet, hogy ezáltal a bajt okozó baktériumoktól is megszabadítsák a fogat. A tömés (vagy a foganyag jelentős sérülése esetén az inlay) ezután kerül a fogra, így minimálisra csökkenthető annak az esélye, hogy a fog belsejében ismét elinduljon a szuvasodás. 

Így rögtön érthető, miért olyan alacsony a csináld-magad szettek sikere hosszú távon: a szuvasodó fog állapota, mivel a szuvasodás okozói, a baktériumok továbbra is végzik áldatlan tevékenységüket, tovább romlik, és hamarosan még nagyobb problémát fog okozni tulajdonosának. Az elhanyagolt szuvasodás ugyanis előbb-utóbb már nem fogtömést, hanem egyenesen gyökérkezelést igényelhet. Előrehaladott stádiumban pedig a fog elvesztését is okozhatja.

  
(Információk és fotó forrása itt)

Kiemelt cikkek