Érdekességek

Fogászati turizmus Magyarországon

Bp Hosok Tere Napkelte

Magyarország évtizedek óta a fogászati turizmus élvonalába tartozik, mára pedig az első számú európai desztinációvá nőtte ki magát. Egy olyan ágazat, amely még a gazdasági válságok, vagy komolyabb recessziók alatt is prosperál, komoly mértékben hozzájárulva Magyarország GDP-jéhez.

A '80 és '90-es években az ország nyugati határán kezdett kialakulni a fogászat ezen szegmense, elsősorban Sopronban, köszönhetően az osztrák és német pácienseknek, akik felismerték a lehetőséget a minőségibb, szakszerűbb és mindenekelőtt anyagilag kedvezőbb ellátásban. A centrum idővel Budapestre tolódott át, ezzel együtt más nemzetiségű páciensek is megjelentek: angolok, írek, franciák.

A magyarországi fogászati turizmus, franciául: tourisme dentaire hongrie,

nem csak a különböző gazdasági mutatókra van pozitív hatással, hanem magára a szakmára is, hiszen folytonos megújulásra, a legújabb tudományos és technikai vívmányok, ismeretek elsajátítására és alkalmazására ösztönzi a fogorvos társadalmat illetve az ezt mozgató háttérmunkásokat.

Az Európai Unió tagjaként, a határokon átívelő szabad orvosválasztás lehetősége mellett hatalmas előnyt jelent a közös betegbiztosítás és visszatérítési rendszer, franciául: remboursement soins dentaires hongrie  melynek segítségével bizonyos kezelések részben vagy egészben visszatérítésre kerülnek, függetlenül attól, hogy a páciens nem a hazájában kezeltette magát.

Az egyik legnépszerűbb kezelés Magyarországon a fogászati implantátum, franciául:

implant dentaire hongrie, és az ezzel kapcsolatos munkák. Nem csupán a orvosok szakképzettsége - a magyar fogorvosok csaknem 100%-a végzett el valamilyen posztgraduális képzést és dolgozik szakvizsgával a saját területén, amely nem feltétlenül mondható el egyes Nyugat-európai országok fogorvosairól -, hanem a legmodernebb és világszínvonalú implantátumok elérhető áron való megszerzése teszi még vonzóbbá Magyarországot, ezen belül Budapestet. A főváros nem csak a fogászati kezelések színvonalával, hanem mint népszerű turisztikai célpont, infrastruktúrájával, kulturális sokszínűségével és földrajzi adottságaival még vonzóbb célpont a külföldi páciensek számára. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az évek óta kimagasló Budapesten eltöltött vendégéjszakák száma, melynek jelentős részét a fogászati kezelésekre érkezők ittléte adja, amit franciául összefoglalóan
séjour dentaire-nek hívunk.

Az UNIKLINIK büszke rá, hogy a legmodernebb technológia birtokában immáron több éve megnyithatta kapuit a francia páciensek előtt - akik a harmadik helyen állnak a Budapestre fogászati turizmus céljából érkezők között -, egy külön francia divízió felállítását követően.


Kiemelt cikkek