A kezelésekről

Fogszabályozás nyáron

Fogszabályozás nyáron

A fogszabályozás nincs évszakhoz kötve. Bármikor elkezdhető – és nem is érdemes halogatni a kezelést. Ám ha iskoláskorú vagy kamasz gyermeke kifejezetten tart attól, hogy osztálytársai mit fognak szólni a készülékéhez, akkor érdemes nyár elején felhelyeztetni a fogszabályozót.

fogszab_tinik.jpg#asset:35338

Miért? Mert A kisiskolások és a tinik is nagyon érzékenyek tudnak lenni az osztálytársak reakcióira. Ha tanév közben erős ellenállásba ütközik gyermeke részéről a készüléket illetően, beszélje meg vele, hogy nyáron kezdjék el a kezelést.

Érvek a nyár mellett

A szakemberek egybehangzóan állítják, hogy az eleinte zavaró készüléket pár hét alatt teljesen meg lehet szokni, így mire elkezdődik a suli, a gyerek már nagyobb önbizalommal lépheti át az iskola kapuját. Ekkorra már annyira megszokja a készüléket, hogy gyakorlatilag meg is fog feledkezni róla. 

A nyár többi kalandja és izgalmas élménye is felülírja a fogszabályozó újdonságát, így könnyebben legyint majd az osztálytársak cukkolására. Ha pedig félvállról veszi a megjegyzéseket, azok el is fognak maradni: a gúnyolódásra, cikizésre hajlamos gyerekeket az hajtja, ha látják a másikon, hogy érzékenyen reagálnak. 

Már csak az a kérdés, hogyan lendítheti át gyermekét a holtponton, már ami a kezelés melletti döntést illeti.

Íme, néhány ötlet

Mindenki szép akar lenni

Próbáljon meg gyermeke hiúságára hatni: ha ennyire tart a többiek véleményétől, akkor tényleg fontos neki, hogyan néz ki. A fogszabályozás célja pedig éppen a lehető legszebb fogív kialakítása. Szerencsére a legszebb elrendezés egyben a legegészségesebb is, hiszen így lesz ideális az ember harapása. Ha a kamaszkorú lány vagy fiú megérti, hogy a készülék hosszú távon az ő vonzóbb kinézetét szolgálja, akkor hamarosan ő maga fogja megkérdezni, hogy mikor kezdik el a kezelést…

Színes, menő bracketek

Mind a kisiskolások, mind a tinik örömmel fogják látni, hogy ma már többféle színű bracketekkel is létezik készülék. Sok gyereket ez egyenesen felvillanyoz, és úgy érzik, nem is olyan rossz a fogszabályozó készülék, sőt, egyenesen menők lehetnek vele!

fogszabalyozas-szines-bracketek.jpg#asset:35546

Példaképek fogszabályozóval

Néha segít, ha tudja, melyik híres énekesért, színészért, sportolóért rajong gyermeke, és talál róluk fogszabályozós képet. Az interneten számos ilyen típusú képet lehet fellelni, mert a legtöbb híresség nem rejti véka alá, mi mindent megtett a vonzó megjelenésért. Ám egy családtag vagy barát is ugyanilyen jó példa lehet, amennyiben a gyerek felnéz rá, és fontos a véleménye.

Beszélgetés a szakorvossal

Sokat segít az is, ha a kiskamasz vagy tini személyesen beszél a fogszabályozó szakorvossal. Ez növeli önbecsülésüket, és segít meghozni a döntést.

Ha szeretne időpontot kérni fogszabályozó szakembereinktől, itt megteheti!

Kiemelt cikkek