Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

A kezelésekről

Fogszabályozás segített az előredőlő fogakon

Fogszabályozás segített az előredőlő fogakon

Dr. Opyakin Viktor fogszabályozó szakorvosunkhoz bejelentkezett egy fiatal férfi azzal a kérdéssel, hogy mit tud kezdeni az előredőlő fogsorával. 

fogszab-előtt.JPG#asset:37454


Ez az állapot ugyanis már kezdte nagyon zavarni, ám megnyugtató megoldást eddig még nem talált.

A páciens több más szakorvos véleményét is kikérte, de nem elégedett meg az egybehangzó kezelési tervekkel. Az ő esetében egészen addig két megoldást javasoltak: 

  1. vagy két kisőrlő eltávolítását a felső állcsontból
  2. vagy állcsontműtétet.

Mi azonban egy harmadik utat ajánlottunk!

Ez pedig a teljes fogív hátravontatását jelentette 2 miniimplantátum segítségével. A másik két kezeléssel összevetve a mi javaslatunk kezelési ideje volt a leghosszabb, ám a páciens ezt is mérlegelve a mi megoldásunkat választotta.

Fogeltávolításra itt is sor került, ezek a bölcsességfogakat érintették. A helyükre ugyanis szükség volt a fogak hátratolásához. Ám a bölcsességfogak amúgy sem vesznek részt a rágásban, így a páciens nem sokat vesztett a hiányukkal! 


Miért javasolják oly sokszor a bölcsességfogak eltávolítását a fogszabályozás során?

Természetesen egyáltalán nem törvényszerű, hogy a fogszabályozás valamelyik fog vagy fogak eltávolításával járjon. Ez leginkább olyankor fordul elő, amikor a számítások szerint a kisimított, szép szögben álló fogsor nem férne el az adott helyen. Ekkor valahonnan helyet kell keríteni, és ilyenkor jön szóba, hogy valamelyik fogtól meg kellene szabadulni.

bölcsességfogak eltávolítására gyakran kerül sor, hiszen ha választani kell, a legcélszerűbbnek látszik egy olyan fogtól megszabadulni, amellyel nem sokat - sőt, semmit - sem veszít a páciens, hiszen amúgy sincs rá szüksége a rágáshoz, harapáshoz. A bölcsességfogak eltávolításától nem kell megijedni: sokszor helyi érzéstelenítésben, teljesen fájdalommentesen is elvégezhető, ha pedig szájsebészeti műtét szükséges hozzá, a páciens végképp semmit sem érez az egész eljárásból!


Mi lett a kezelés eredménye?

A kezelés viszonylag hosszú ideig, 3,5 évig tartott. A páciens azonban maradéktalanul elégedett, hiszen az eredmény magáért beszél! 

fogszab-után.JPG#asset:37456


Természetesen az ő türelme nélkül ez a szép mosoly nem jöhetett volna létre. Ám vannak dolgok, amelyekre érdemes akár hosszú éveket is várni, mert egy felszabadult, szép mosoly óriási önbizalmat adhat!

Kiemelt cikkek