Fogászati kérdések

Implantációval lehet-e megoldást nyújtani a teljes foghiányra?

 implantációval lehet e megoldást nyújtani a teljes foghiányra?

A rövid válasz az, hogy igen, van rá mód.

Ez mindenképpen jó hír, hiszen az implantátumok nagyon stabil rögzítést tesznek lehetővé, ami óriási életminőségbeli változást jelent a kivehető pótlásokhoz képest.

Van egy kicsit hosszabb válasz is

A részletesebb válasz az, hogy természetesen sok múlik azon, milyen a páciens állkapcsában a csontállomány. Ha a kritikus helyeken megfelelő, akkor az úgynevezett All-on-4 technikával meg lehet oldani a teljes foghiányt is. Ez a fogpótlástípus szerencsés módon csak 4 implantátum beültetését igényli: ilyenkor 4 műgyökér tartja a teljes fogívre kiterjedő pótlást. Ezt a technikát figyelheti meg képünkön.

A leghosszabb válaszra kicsit várnia kell

A leghosszabb választ azonban a rendelőben fogja megkapni, mégpedig a kezelőorvosától vagy az implantológustól. Merthogy nemcsak a csontállomány lehet fontos tényező, hanem sok más szempont, kezdve attól, hogy van-e olyan betegsége, amely kizárja az implantációt, egészen az életmódbeli aspektusokig. 

Ha érdekli ez a lehetőség, kérjen időpontot implantológusainktól itt. A konzultáció során minden kérdést feltehet, amely Önt érdekli, illetve a szakember tájékoztatja minden szóba jöhető lehetőségről, a kezelés menetéről, a kockázatokról, valamint mindazokról az életmódbeli és fogápolási teendőkről, amelyek befolyásolhatják a kezelés tartós sikerét.

Kiemelt cikkek