A rendelőről

Ismerje meg kollégánkat, Dr. Holló Ádámot!

Dr. holló ádám

Kollégánk hosszú évek óta tagja csapatunknak. Dr. Holló Ádám általános fogorvos, a fogpótlások és konzerváló kezelések specialistája.

Mottó:

„Szakmai kompromisszumot sosem kötök”

Rövid interjú szakemberünkkel

Egy fogorvos legyen határozott, őszinte és pontos – a fiatal fogorvos szavak nélkül, már a személyiségével tükrözi meggyőződését. 

Kezdjük a pontossággal. Tényleg órát lehet Önhöz igazítani?

Inkább a beosztásomhoz. Ha egy betegem 2-re jelentkezik be, akkor 90%-os bizonyossággal 2-kor be is fog ülni hozzám. Erre kényes vagyok. 

Értékelik a betegei, hogy nem kell várakozniuk?

Úgy látom, nagyon is! De ez érthető: minél többet feszeng valaki a váróteremben, annál idegesebben ül be a fogorvosi székbe. A pontossággal többet érek el, mint más stresszoldó technikákkal.

Van más módszere is az idegesség ellen?

Igen, és ez az őszinteség. Hiszek abban, hogy az embereket nem szabad becsapni, és minél többet, minél pontosabban tudnak arról, ami velük fog történni, annál kevésbé fognak idegeskedni. Ha az tény, hogy egy foghúzás után felléphetnek szövődmények, akkor ezt fogom mondani. Ugyanakkor törekszem arra, hogy feleslegesen ne ijesztgessem az embereket: a felléphet azt jelenti, hogy talán lesz, de ugyanúgy előfordulhat, hogy simán megússza a kellemetlenségeket.

Milyen kezeléseket végez?

kontroll_02.jpg#asset:33461

Fogtömések, hidak, koronák, rögzített és kombinált fogpótlások készítése… Ezek talán a legnépszerűbbek, ha lehet így fogalmazni.

Mi jelenti az Ön munkájában a sikerélményt?

Mindig arra törekszem, hogy akár egy mezei fogtömésről, akár egy komolyabb fogpótlásról van szó, úgy nézzen ki a páciens fogsora, mintha nem is esett volna át semmilyen kezelésen. Az a jó, ha büszkén nyújthatom át a tükröt, amelyben megtekintheti munkám végeredményét.

Az elismerésnek hangot is szoktak adni az emberek?

Tapasztalatom szerint kétféle reakció létezik. Az egyik az öröm, a köszönet, vagyis érzem, hogy értékelik az erőfeszítéseimet. Vannak viszont olyan emberek is, akik bele sem pillantanak a tükörbe, mert számukra csak az a fontos, hogy valahogy véget ért az ügy, de hogy hogyan, az nem lényeges. Ez nekem furcsa, de hát különbözőek vagyunk. Én legbelül mindenesetre kicsit büszke vagyok arra, hogy azt a koronát senki nem tudja majd megkülönböztetni egy igazi fogtól, és hogy ez kiváló fogtechnikusaink mellett nekem is köszönhető.

Szóval nem a páciens mércéje a mérvadó, hanem a sajátja?

Így van. Szakmai kompromisszumot nem kötök, még akkor sem, ha ez a páciens kívánsága. Ha kell, inkább kimerítően elmagyarázom, miért nem helyeslem, amit kér. Volt például egy csinos hölgy, aki 6 darab fémmentes koronát szeretett volna esztétikai okokból felrakatni, ám mivel mindegyik foga egészséges volt, mélységesen helytelenítettem volna azok lecsiszolását. Én inkább fogszabályozást javasoltam, bár láttam, ehhez a hosszadalmas eljáráshoz túl türelmetlen a páciens…

Az őszinteségen és a pontosságon túl mit tart a saját erősségének?

Egy fogorvos gyakorlati szakember. Ugyanakkor ahhoz, amit csinál, rendkívül megalapozott elméleti háttér szükséges. Nagyon fontosnak tartom, hogy a szakma elméleti részében is naprakész tudással rendelkezzem.

A szabadidejében inkább elméleti vagy inkább gyakorlati tevékenységeket folytat?

Ahogy a szakmámban is, mindkettő fontos. A gyakorlati tevékenységre jó példa a sport. 8 éves koromban kezdtem kajakozni, és most sem hagyom, hogy eltunyuljak. Az elmélet szeretete jól megtestesül a borajánlói képesítésemben, amelyet nem nagyon gyakorlok, bár egy jó bort igazán sokra értékelek!

Ön szerint mit fog értékelni az az ember, aki betér az Uniklinik fogászatra?

Itt az a jó, hogy bármilyen panasszal érkezik valaki, a sok szakember között mindig lesz valaki, aki segíteni tud rajta.

Ha szeretné, hogy dr. Holló Ádám legyen a kezelőorvosa, kérjen időpontot hozzá kollégáinktól itt.

Kiemelt cikkek