A kezelésekről

Kivehető fogsor árak és hátrányok a rögzített fogpótlással szemben

Kiveheto Fogsor Artak Budapest

A kivehető fogsor árak ugyan kedvezőbbek az implantátumokra rögzített fogpótlásokhoz képest, kényelemben, illetve tartósság szempontjából azonban a kivehető műfogsor meg sem közelíti a legmodernebb technológiával készülő All-on-4 vagy All-on-6 fogpótlásokat. Lássuk, miért érdemes az implantátumok mellett dönteni!

A kivehető fogsor típusai

A kivehető fogsorok lehetnek részlegesek vagy teljesen kivehetőek. 

 • Teljes kivehető fogsor esetén az összes fogat helyettesíteni kell a felső, az alsó, adott esetben pedig mindkét állcsonton.
 • A részleges kivehető fogsorok viszont csak néhány hiányzó fogat pótolnak. Ezek általában kapcsokkal kapaszkodnak a meglévő fogakhoz. Megkülönböztetünk öntött és drótkapcsos fogsort.
 • Kombinált pótlásról akkor beszélünk, amikor fix híd és kivehető pótlás is készül, ilyenkor a fix híd a kivehető rész rögzítésében részt vesz. A fogakra helyezett hídon található a  precíziós elem, melyre rápattan a kivehető fogsor. Ezt rejtett elhorgonyzásnak hívjuk, mert nem látható, mint a kapocs. Jellemzően akkor készítjük amikor az első fogak még megtartottak, az őrlő részen viszont foghiány van, és nem merül fel implantáció a páciensnél.

 

Kivehető fogsor árak, fogpótlás árak

A hiányzó fogak pótlása nemcsak a megjelenést és rágás funkciót állítja helyre, hanem a jövőbeni problémákat is megelőzi. A különböző lehetőségek közötti mérlegelésekor azonban sokakat aggaszt a hiányzó fogak pótlásának költsége, ami a kezelési lehetőségektől, valamint a fogpótláshoz használt fogászati anyagoktól is nagyban  függ. Mindig személyre szabott kezelési tervet készítünk a páciens egyéni igényeinek megfelelően. Ekkor meg lehet beszélni az adott fogászati statusra készülő pótlás lehetőségeit.  

Műfogsor árak

A protézis árak kapcsán fontos megjegyezni, hogy bár a kivehető fogsor költséghatékony opció lehet teljes foghiány esetén, viszont a páciens szempontjából nagyon sok kompromisszummal jár. Mobilisak, nagy kiterjesztésűek, nehéz megszokni és funkcionálisan jó végeredményt elérni. Különösen a fogvesztés utáni hónapokban. A fogpótlással, esztétikai fogászattal, inlay/onlay fogbetétekkel, lletve egyéb fogászati kezelésekkel összefüggő árainkat itt tekinthetik meg

All-on-4 van All-on-6 fogpótlás előnyei

Teljes vagy részleges foghiány esetén érdemes megfontolni az implantátumok beültetését. Az implantátumok olyan mesterséges foggyökerek, amelyeket sebészi úton helyeznek be az állcsontba, és akár önálló fogként vagy állandó fogsorok és hidak stabil alapjaként működhetnek.

A forradalmian új All-on-4 vagy All-on-6 fogászati implantátumok csupán négy vagy 6 fogászati implantátumot használnak a fix fogpótlás rögzítéséhez teljes foghiány esetén.. A legtöbb esetben a csontpótlás is elkerülhető. Mindenkinek más kezelési tervre van szüksége, ezért is fontos, hogy megbeszéljük a lehetőségeket fogorvosunkkal.

All-on-4 vagy All-on-6 fogpótlás           Hagyományos kivehető fogsor
 • Nem mozdul el a szájban
 • A fogsor elcsúszhat, mobilis ami enyhe beszédhibát okozhat
 • Kiterjesztése nem érinti a szájpadlást
 • Kiterjedése nagy, szájpadlást is befedi
 • Csak fogászati szakember által lehet eltávolítani
 • Éjszakánként el kell távolítani tisztítás céljából

kivehető fogsor típusok - előtte utána

Rögzített fogsor árak

Az all-on-4 fogpótlás költségei az alábbi tételekből adódnak össze:

 • a képalkotó felvételek;
 • a fogimplantátumok felépítményeinek, illetve beültetésének; illetve
 • az ideiglenes és a végleges fogpótlás árából.

A teljes fogpótlás, négy implantátummal, fix, azonnal terhelhető ideiglenes és végleges fogpótlással 1 735 000 forinttól elérhető állcsontonként. Pontos árajánlatért keressen bennünket telefonon, vagy kérjen konzultációt bejelentkezési űrlapunkon, hogy megbeszélhessük a lehetőségeket, és a lehető legjobb és legprofibb megoldást nyújthassuk Önnek.

Kiemelt cikkek