Fogászati kérdések

Miért tart olyan hosszú ideig a fogszabályozás?

Miért tart olyan hosszú ideig a fogszabályozás?

Bár a fogszabályozásnak több fajtája van, és minden eset egyedinek mondható, azon sok páciensünk meglepődik, milyen hosszú ideig kell viselnie a készüléket. A rögzített készülékek esetében ráadásul ott van az utolsó fázis, amikor már csak kivehető készüléket kell viselni, jellemzően éjszakára, de ez is elviselhetetlen procedúrának tetszik (illetve nem tetszik) a pácienseknek.

Az időre azonban mindenképpen szükség van! 

Ha a szakorvos úgy ítéli meg, az eredetileg mondott időtartam esetleg rövidülhet, de nem azért, mert úgy látja, Önnek fogytán a türelme. Ha így tenne, semmissé tehetné az addigi eredményt!


http://crotram.com/


Amikor a fogak már szépen beálltak a megfelelő helyre, az még nem elég a tartós sikerhez. Az állkapocs csontállományában is végbe kell mennie a folyamatoknak, amelyek a fogak megváltozott helyzetét rögzítik. A fogak ugyanis az állkapocs csontszövetében kapaszkodnak meg, és erről sok páciens megfeledkezik. A csontállomány változásaihoz pedig idő kell!


Megértjük, hogy hosszú hónapok, esetleg évek után valakinek már nagyon elege van a fogszabályozásból. De gondoljon arra, hogy ha már sok időt - és pénzt – áldozott arra, hogy szép mosolya legyen, nem érdemes kockára tenni a végeredményt!

Kiemelt cikkek