Fogászati kérdések

Milyen előkészületekkel jár egy altatásban elvégzett szájsebészeti beavatkozás?

milyen előkészületekkel jár egy altatásban elvégzett fogászati beavatkozás?

Ha a szájsebész vagy fogszakorvos olyan kezelést ír elő, amely altatással jár, részletesen ismertetni fogja, milyen előkészületekkel jár egy altatásban elvégzett fogászati beavatkozás.


A szükséges vizsgálatok

A teendők között első helyen áll, hogy kiderüljön, nincs orvosi ellenjavallata az altatásnak. A következő vizsgálatokat mindenképpen el kell végeztetnie, ahogy bármilyen más, altatással járó műtét esetében is:

  • EKG-vizsgálat
  • Laborvizsgálat
  • Mellkasröntgen
  • Belgyógyászati kórkép


Egyéb teendők

Az altatás előtt bizonyos ideig nem tanácsos ennie és innia – hogy pontosan mikor kezdje a kényszerű diétát, azt a szakorvos fogja megmondani.

A műtét napján szinte bizonyosan hamarabb kell érkeznie a kitűzött időpontnál, hogy az altatásra előkészítsék. Gyakori eljárás, hogy a műtét előtt egy enyhe, nyugtató hatású gyógyszert kell bevenni, hogy teste és elméje ellazulása még a beavatkozás előtt elkezdődjön.


Gondoskodjon egy kísérőről!

Az altatás fajtájától függően szükséges lehet egy kísérő jelenléte, aki a műtétet követően gondoskodik az Ön biztonságos hazatéréséről.


Ezek az általános tennivalók, ám orvosa speciális teendőket is előírhat Önnek. Kérjük, hogy a kezelés sikere érdekében mindig tartsa be az utasításokat!

Kiemelt cikkek