A kezelésekről

Milyen lelki előnyökkel jár a sikeres mosolytervezés?

Dr Sápi Béla

Szakértőnk, Dr. Sápi Béla a mosolytervezés pozitív lelki hatásáról beszél Önnek.

A mosolytervezés a frontfogak régióját érinti leginkább. Ez az a rész, amely a legszembetűnőbb a többi ember számára. Ha beszélünk, mosolygunk, nevetünk, elsősorban ezek a fogak látszódnak. 

Éppen ezért a frontrégió minden apróbb vagy nagyobb hibája igencsak szem előtt lesz. Ha a fogak nem szép fehéren ragyognak, hanem elszíneződtek, ha egy kis darab letörik valamelyik metsző- vagy szemfogról, ha a fogsor kifelé vagy befelé dől – nos, ezeket nem lehet letagadni.

Pácienseimet legtöbbször jobban zavarják ezek a hibák, mint a társaságukban levő többi embert, de valójában nem is az a fontos, hogy a többiek mit gondolnak, hanem az, mi mit gondolunk magunkról

szep-mosoly-is-oltoztet.jpg#asset:32734

Amikor a mosolytervezés során megváltoztatjuk a fogak színét, formáját, elhelyezkedését, szabályos fogsort és esztétikus összhatást kap a páciens, szinte azon nyomban megerősödik az önbizalma

Ez a legfontosabb és legtartósabb előny! Már a féléves kontrollra érkező pácienseken is észrevehető, hogy magabiztosabbak. Van, aki büszkébben tartja magát, van, aki szélesebben mosolyog, mint az előző alkalommal, van, aki többet és spontánabbul beszél. 

Mindezek a jelek a megújult, szárba szökkent önbizalomról tanúskodnak - és ezt mi, fogorvosok, mindig örömmel látjuk.

Kiemelt cikkek