A rendelőről

Milyen specialistákra lehet szükség a fogszabályozás során?

 milyen specialistákra lehet szükség a fogszabályozás során?

Az Uniklinik fogászat nagy előnye, hogy nálunk minden területnek megvan a maga specialistája. Így egy helyen végezhetők el a legkülönfélébb vizsgálatok, konzultációk, fogászati röntgen- és CT-felvételek, kezelések. Ez a fogszabályozás során is óriási előnyt jelenthet, mert könnyen felmerülhet más fogszakorvosok bevonásának szükségessége.

Nézzünk néhány példát!

1, Szájsebészet

szajsebeszek-konzultacioja.JPG#asset:345

Gyakran vonjuk be szájsebész kollégáinkat a kezelésbe, mert előfordulhat, hogy a szép fogív kialakításához el kell távolítani egy fogat. Az is megesik, hogy a fogszabályozást meg kell támogatni egy állkapocsműtéttel – ilyenkor ismét szükség van specialistáink közreműködésére.

2, Protetika

A fogszabályozás megelőzheti a protetikai kezeléseket is: ha a fogpótlások szép kialakításához például el kell tüntetni a fogak közötti nagyobb hézagokat, egyenesbe kell hozni az összevissza dőlő fogakat, akkor ismét a fogszabályozó és a protetikai fogszakértők együttműködése lesz a megoldás.

3, Parodontológia

Ami első pillantásra parodontológiai problémának tűnhet, arra elképzelhető, hogy a fogszabályozás fog megoldást hozni. Például ha a kuszán álló fogsorban egy fogra túl nagy terhelés hárul

parodontologiai-kezeles.jpg#asset:34542

Ilyenkor a túlterhelés a csontszövetet ért károsodásban is megnyilvánulhat. A végleges megoldást a fog tehermentesítése jelenti, ami fogszabályozással megoldható.

4, Dentálhigiénia

Fogszabályozás előtt ajánlatos elvégezni egy professzionális fogtisztítást. Ezt minden esetben tanácsolni szoktuk, de ha a fogakon fogkő van, akkor mindenképpen szükség van rá. A rögzített készülékes kezelés során is szükség lehet a depurálásra, mivel a fogak tökéletes tisztán tartása akadályozott a készülék miatt. 

Pácienseink számára szerencsére minden probléma helyben orvosolható!

Az Uniklinik fogászaton szakemberek, kezelők, műtőhelyiségek, diagnosztikai berendezések és csúcstechnológia áll az Ön rendelkezésére.

Kiemelt cikkek