A kezelésekről

Mit takar a mosolytervezés, és kik vehetik igénybe?

Dr balogh brigitta

Szakértőnk, dr. Balogh Brigitta, a konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa elárulja Önnek.

Mi a mosolytervezés lényege?

A mosolytervezés egy rendkívül hasznos módszer arra, hogy a páciens láthassa, milyen lesz mosolya a kezelés UTÁN. Ennek roppant nagy előnye, hogy még a kezelés ELŐTT lehet változtatni a kívánt végeredményen.

Mi a kezelés kulcsfontosságú mozzanata?

A szokásos eljárás az, hogy a páciens elégedetlen a mosolyával, ezért eljön hozzánk, hogy szépítsük meg a frontrégióban található fogakat. Ekkor mi lenyomatot veszünk a szóban forgó régióról, vagyis a mosolygáskor látható fogakról, és fotókat is készítünk a páciens mosolyáról. 

A lenyomat és a fotók alapján a fogtechnikus egy 3 dimenziós viaszmodellt készít, ezt követően a fogorvos legtöbbször csiszolás nélkül a páciens fogaira fel tudja helyezni ideiglenesen. Ez a fogsormakett alkalmas arra, hogy megmutassa, milyen lesz a kezelés végén a páciens mosolya. 

Ez sokkal plasztikusabb eljárás, mintha csak egy számítógépes program által létrehozott kép alapján lehetne elképzelni a végeredményt!

Kik vehetik igénybe a mosolytervezést? 

Mindenki, aki szeretne szebb fogakat a leginkább szembeötlő régióban, vagyis a fronttájékon. Természetesen a kezelés során a hátrébb elhelyezkedő fogak rendbe tétele is megtörténik, ám a makett elsősorban az elülső fogak átalakulását tudja érzékeltetni.

Kiemelt cikkek