Fogászati kérdések

Normális-e, ha gyökérkezelés után még hetekig érzékeny a foga?

Dr molnár katalin

Tévhit, hogy ha a a gyökérkezelés után még mindig fáj, érzékeny a fog, akkor az menthetetlen! Dr. Molnár Katalin, a mikroszkópos gyökérkezelések specialistája elmondja, mi az igazság.

A végleges gyökértömés után teljesen normálisnak mondható, hogy a fog egy darabig még érzékeny. Melegre, harapásra enyhe vagy akár nem is annyira enyhe fájdalommal reagálhat. Ez körülbelül 4 hétig nem ad okot aggodalomra! 

Legyen türelemmel, és amíg a fog érzékenysége nem múlik el, rágjon-harapjon a másik oldalon. A fogtisztítást azonban lelkiismeretesen végezze el!

Ha a gyökérkezelt fog gyökércsúcsán kialakult gyulladás volt, ennek gyógyulása akár hónapokat is igénybe vehet. Az érzékenység tehát akár fél éven keresztül is megmaradhat.

gyokerkezeles-utani-fajdalom.jpg#asset:3

Ha a fájdalom, sajgás, érzékenység 4 héten túl is ugyanolyan vagy nagyobb intenzitással jelentkezik, akkor érdemes telefonon konzultálnia a fogorvosával. Készüljön fel arra, hogy esetleg ismét fel kell keresnie a fogászatot! A tüzetes vizsgálat ugyanis elengedhetetlen a további teendők megállapításához.

Kiemelt cikkek