A rendelőről

Támogatjuk a Magyar Élelmiszerbankot

 támogatjuk a magyar élelmiszerbankot

Adni jó, adni kell

Fontosnak tartjuk a rászorulók támogatását. Gyakorlatilag megalakulásunk óta rendszeresen adományozunk különböző segélyszervezeteknek, rászoruló gyerekeknek, felnőtteknek.

A Magyar Élelmiszerbank nevű nonprofit szervezetet havi rendszerességgel segítjük, mert nagyon szimpatikus és meggyőző, amit csinálnak. Ráadásul tevékenységükkel csökkentik a különböző szektorokban létrejött pazarlást – így tényleg mindenki jól jár. 

Szeretnénk, ha Ön is megismerné ezt a különleges szervezetet, és ha egyetért céljaikkal, Ön is csatlakozna támogatóikhoz.

Miben különbözik a Magyar Élelmiszerbank már segélyszervezetektől, alapítványoktól?

Az oldalukon fellelhető infografika szépen összefoglalja, miért csinálják azt, amit csinálnak.

pazarlas_ehezes_infograf.jpg#asset:35198

Saját maguk pedig így foglalják össze tevékenységük lényegét.

Az Élelmiszerbank legfontosabb tevékenysége, hogy felkutatjuk a kereskedelmi forgalomba valamiért nem hozható, de minőségileg fogyasztható élelmiszereket, majd gondoskodunk az így összegyűjtött készletek szállításáról, biztonságos tárolásáról és szétosztásáról. 

Kik között osztják ki ezt az élelmiszert? Természetesen a rászorulók között.

raszorulo_ferfi.jpg#asset:35196

A Magyar Élelmiszerbank ugyanakkor nem kutat fel és tart számon rászorulókat. Rengeteg olyan alapítvány és szervezet van Magyarországon, akik pontosan tudják, kinek, melyik családnak van szüksége ételre. A Magyar Élelmiszerbank éppen ezért arra fordítja idejét és energiáját, hogy beszerezze azokat az élelmiszereket, amelyekre a kidobás várna, pedig egyébként fogyasztásra teljesen alkalmasak, és átadja ezeknek az alapítványoknak és szervezeteknek. 325 partnerrel dolgoznak együtt, akik összességében 340 ezer (!) rászoruló emberhez juttatják el az ételeket.

Éppen ezért a Magyar Élelmiszerbank nonprofit nagykereskedőnek nevezi magát – ami egészen különleges kategória, de szépen kifejezi tevékenységük lényegét.

Ám mindez nem jelenti azt, hogy magánemberek ne támogathatnák őket. Sőt!

Segítse Ön is munkájukat!

A Magyar Élelmiszerbanknak Ön háromféleképpen segíthet.

1, Pénzadománnyal

Mi is ily módon támogatjuk munkájukat: havonta rendszeresen átutalunk nekik egy pénzösszeget, amellyel szabadon gazdálkodhatnak. A pénzbeli adományozásnak egyébként több módja is van az adó 1%-ával való rendelkezéstől a telefonos adományozásig. Ezekről itt olvashat bővebben.

2, Élelmiszeradománnyal

Ha az Ön cége olyan helyzetben van, hogy ételt vagy ital ajánlhat fel, akkor élelmiszerrel is támogathatja a szervezet munkáját, hogy minél több rászoruló család tudjon ételt tenni az ebédlőasztalra.

raszorulo_gyerek.jpg#asset:35197

A Magyar Élelmiszerbank által átvett adományok többsége csomagoláshibás élelmiszer, szezon utáni áru, vagy olyan étel-ital, amelyet a forgalmazó vagy gyártó valamilyen más okból nem kíván forgalomba hozni, ám egyébként fogyasztásra teljesen alkalmas.

3, Önkéntes munkával

9 alkalmazott és 40 önkéntes segíti pillanatnyilag a Magyar Élelmiszerbank munkáját. Ha Ön megteheti, hogy munkájával hozzájárul működésük gördülékenyebbé tételéhez, azt mindig örömmel veszik.

Ha szeretne többet megtudni a Magyar Élelmiszerbankról, tájékozódjon hivatalos weboldalukon.

Kiemelt cikkek