A kezelésekről

Világújdonság: SmileWarp, az eredeti mosoly megőrzéséért

 világújdonság: smilewarp, az eredeti mosoly megőrzéséért

A SmileWarp eljárás az egész világon újdonságnak számít. Az elgondolás a génbankok és az őssejtek elvein alapul: szervezetünk valamely állapotát hosszú távon megőrizni, hogy ha szükségessé válik, az egészségünk érdekében felhasználhassuk a tárolt információkat. 

A SmileWarp lényege

A SmileWarp célja, hogy rögzítse és megőrizze eredeti fogsorát. A digitális tárolás alapján mosolya bármikor újjáépíthető, így a fogpótlásokszájrehabilitációk során a természetes és ezért leghitelesebb állapot állítható vissza. 

Ez az eljárás megteremti a protetikai prevenció fogalmát. Hétköznapi szavakkal: Ön jó előre gondoskodhat arról, hogy a jövőben esedékessé váló fogpótlások, szájrehabilitációk, parodontológiai kezelések esetén a fogorvosok az eredeti fogsorát tudják visszaállítani.

Kiknek érdemes igénybe venniük ezt az újdonságot?

Ha olyan foglalkozást űz, ahol fontos a jó megjelenés, a szép és ápolt fogsor – például tanár, üzletkötő, modell, tanácsadó, színész stb. -, esetleg ki van téve a fogsor megsérülésének veszélyének, mert például test-test elleni vagy egyéb sérülésveszélyes sportot folytat, netán kaszkadőr, raliversenyző vagy ipari alpinista, akkor kiemelten érdemes gondoskodnia a fogpótlások, szájrehabilitációk igényes végrehajtásáról. 

veszelyes_01.jpg#asset:33408

A SmileWarp szolgáltatást ugyan elsősorban a kiemelt kockázatú pácienseknek ajánljuk, illetve azoknak, akiknek a foglalkozásuk miatt elengedhetetlen a szép mosoly, ám bárkit érhet olyan baleset vagy betegség, amely szükségessé teszi a kisebb vagy nagyobb pótlásokat, szájrehabilitációt. 

Vagyis összességében mindenkinek ajánlhatjuk a SmileWarpot, akik kockázattól függetlenül szeretnének nyugodtabbak lenni a jövőjük felől. 

Hogyan zajlik ez az eljárás?

Fogászatunkon a szokásos módon egy időpontot kell kérnie ügyfélszolgálatos kollégáinktól vagy online. Munkatársaink az eljárásban jártas kollégához fogják irányítani. A megbeszélt időpontban fotókat készítenek fogairól, valamint lenyomatot vesznek, amelyből majd egy speciális szoftver képes digitális lenyomatot rögzíteni. 

Az anyagokat a SmileWarp cég kapja meg. A szerződést közvetlenül velük, vagyis a SmileWarppal köthetik meg pácienseink.

Milyen jövőbeli kezeléseknél vehetik hasznát a SmileWarp eljárásnak?

A SmileWarp eljárásnak köszönhetően visszaállítható az Ön eredeti fogsora, vagyis már egy foghiány esetén is segítséget jelent. Ám minél több fogai hiányzik, vagy minél nagyobb eltérés mutatkozik az eredeti fogsorhoz képest, annál nehezebb rekonstruálni az eredeti állapotot, a fogak egyedi jellegét és így tovább.

A SmileWarp tehát a fogpótlások, parodontológiai kezelések, implantációk alkalmával nyújt nagy segítséget a fogorvosoknak. Teljes foghiány esetén pedig egyenesen felbecsülhetetlen értékű lehet, hiszen a fogorvosok egyébként csak kevés támponttal rendelkeznének az ideális fogsor elkészítéséhez.

Mennyi ideig tárolják fogsorunk adatait?

20 évig.

Csak az Uniklinik szakemberei kaphatják meg az adatokat?

A SmileWarp céggel kötött szerződésünk értelmében amíg Ön a mi páciensünk, szükség esetén mi dolgozhatunk az eljárás során rögzített és tárolt adatokkal. Ha Ön egy másik fogászatot választ, akkor nekik adhatja át az információkat – ezen adatok fölött ugyanis Ön rendelkezik.

Egy gipszminta nem őrizné meg ugyanilyen jól a fogsor formáját?

A gipszminta egy ideig-óráig jó szolgálatot tehet, ám nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a gipsz sérülékeny anyag. Az évek során nedvességet vehet fel, apró darabok törhetnek le belőle, az élek lekerekedhetnek, tompává válhatnak, vagyis már nem az eredeti fogsort formázná. 

A digitális adatokkal azonban ez nem történhet meg. 20 év múlva is mikronpontossággal fogja őrizni a fogak adatait. 

Tényleg ennyire fontos, milyen volt az eredeti fogunk? 

Nagy valószínűséggel idegennek érezné új fogait, ha azok formája, mérete vagy az állkapoccsal való dőlésszöge másmilyen lenne, mint az eredeti fogaié. Az előadóművészek például még azt is megérzik, ha egy tömés nem simul tökéletesen a fogsorukba: azt mondják, a hangképzés során érezhető lesz a változás.

Sokszor megesik az is, hogy a természetestől eltérő új fogak megváltoztatják az arc karakterét, mégpedig nem igazán előnyös módon. Ez alól kivételt képeznek azok a kezelések, amelyek éppen a nemkívánatos dőlésszöget, méretet, formát stb. megváltoztatására irányulnak. Ám ezek többnyire kivételes esetek. 

mosoly7.jpg#asset:33410

A legtöbb embernek a saját, természetes fogsora áll a legjobban, még ha apróbb korrekciók időnként szükségessé is válnak. Éppen ez a tény keltette életre a SmileWarp szolgáltatást.

Érdekli ez az új lehetőség? Kérjen időpontot szakembereinktől.

Kiemelt cikkek