All-on-4 és All-on-6 – Rögzített fogsor azonnal, fogimplantátummal

All on 4 és all on 6 implantátumos fix fogsor

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

61 éves páciensünk előrehaladott parodontitis, azaz fogágybetegség miatt veszítette el fogait. A fogágybetegségnek ebben az előrehaladott állapotában a fogakat körülvevő csont a gyulladás miatt elbomlik, így a fogak meglazulnak, majd kiesnek. Páciensünk legnagyobb félelme az volt, hogy a súlyos csontveszteség miatt már nem tudunk neki rögzített fogsort ajánlani, csak kivehető protézist.

Diagnózis és javasolt kezelés 

Az első konzultáción Dr. Jancsecz Péter szájsebész szakorvosunk mellett Dr. Holman Ágnes konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa is részt vett. A szájvizsgálat és a 3D CT felvétel kielemzése után, a két szakorvos véleménye szerint a legideálisabb hosszútávú megoldás a páciensünknek a felső állcsontra All-on-4, míg az alsó állcsontra az All-on-6 fogpótlás volt, mely megoldások ilyen előrehaladott csontvesztés esetében is ideális és fix megoldást nyújthatnak, csontpótló műtét nélkül is.

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

A még meglévő fogak eltávolítása, illetve a gyulladásos szövetek kitisztítása után a szájsebész a felső állcsontba 4, azalsó állcsontba pedig 6 fogászati implantátumot ültetett be. A fogimplantátumok behelyezését követő harmadik napon a páciens megkaphatta az implantátumokra rögzített azonnali terheléses ideiglenes fogsort, így a gyógyulási időben is már egy esztétikus és kényelmes, fix fogsora volt. A fogászati implantátumok becsontosodását követően megtörtént a rögzített fogsorok véglegesítése.

Jancsecz doktor! Nem tudok ra mit mondani,Ő az ARANYKEZU DOKI!!

Mária (63)

Jancsecz dr évtizedek óta kezel, a legjobbakat tudom elmondani szakmai felkészültségéről, kedvességéről

Annamária (52)

Korábban féltem a fogászati kezeléstől, illetve volt negatív kellemetlen élmény, aminek megoldásával nem foglalkoztak. Dr. Jancsecz Péter hozzáállása, felkészültsége, miatt már természetes dolognak tartom. Jelentősen csökkent a stressz.

Miklós (45)

Holman doktornő kedvességét, tökéletes munkáját, türelmét kiemelném!

Zita (55)

Hosszú évekig egy másik, kedvezőbb árfekvésű vidéki rendelőbe jártam, de egy elrontott gyökérkezelés miatt nagy csalódás ért. A fogamon egy kialakult ciszta miatt végül a mikroszkópos gyökérkezelést ajánlották. Az eddigi kezelésekkel, amiket itt csináltattam, nagyon elégedett vagyok. Köszönöm Kovács Kitti Doktornőnek, hogy a máshol kihúzásra ítélt fogamat sikeresen megmentette, és külön köszönet Holman Ágnes Doktornőnek is a gyönyörű tömésekért!

Balázs (33)