All-on-4 – fix fogsor, teljes értékű megoldás fogimplantátummal

All on 4 fix fogsor teljes értékű megoldás implantátummal

All-on-4 – fix fogsor, teljes értékű megoldás implantátummal

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

82 éves páciensünk régóta elhúzódó fogászati problémájával kereste fel rendelőnket. Mindenképp fix, rögzített fogpótlást szeretett volna, hogy visszakaphassa a rágás önfeledt örömét.

Diagnózis és javasolt kezelés 

A szájvizsgálat és helyszínen készült 3 dimenziós CT felvétel igazolta, hogy a meglévő fogak nem konzerválhatóak, így a szájsebész a húzásuk mellett döntött, és az All-on-4 megoldást javasolta páciensünknek, azaz 4-4 implantátum behelyezését az alsó és felső állcsontba, melyekre a gyógyulást követően rögzített, fix fogsor kerülhet.

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

Az All-on-4 fogpótlás egy stabil, fix megoldást jelent teljes foghiány esetén is. A technológia lényege, hogy a szájsebész négy implantátumot helyez be speciális dőlésszögben mindkét állcsontba, így biztosítva a teljes fogpótlás fix rögzítését. A speciális szögben történő behelyezésnek köszönhetően elkerülhető a csontpótlás, így már maga a műtét is és a gyógyulás is gyorsabb. Az eredmény pedig magáért beszél, nem csak funkcionálisan, de esztétikailag is kiemelkedő.

Sosem éreztem magam ilyen biztonságban, ha fogászatra kellett mennem, mint a Dr. Sass Tamásnál.

Szabina (24)

Dr, Sass Tamásnál voltam szájsebészeti konzultáción. A vizsgálat körültekintő volt. Beavatkozásra szerencsére nem volt szükség, ennek ellenére szóban mindent érthetően és átfogóan elmondott.

Klára (59)

Minden alkalommal szépen begyógyultak a sebeim, soha nem volt semmilyen komplikáció. Köszönet ezért Dr. Záhonyi Balázs doktor úrnak, valamint Dr.Dr. Sass Tamásnak.

Tamás (52)