Csavarozható cirkon híd fogászati implantátummal – fix, esztétikus megoldás teljes foghiányra

Csavarozható cirkon híd fogászati implantátummal

Csavarozható cirkon híd fogászati implantátummal – fix, esztétikus megoldás teljes foghiányra

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

47 éves páciensünk már meglévő implantátumokkal kereste fel klinikánkat, fix, esztétikus pótlást szeretett volna. Mivel meglévő implantátumainak típusa megegyezett a klinikánkon használt implantátumok típusával, így semmi akadálya nem volt a fogpótlás elkészítésének.

Diagnózis és javasolt kezelés 

A páciens kiemelt esztétikai kérésének megfelelően szakorvosunk cirkon hidat javasolt, csavarozható felépítményekkel. Ebben az esetben a pótlás egy átmenő csavarral rögzül az implantátumban, ami egy speciális nyomatékkulccsal kerül stabilizálásra. A csavarozható híd legnagyobb előnye, hogy a későbbiekben bármikor levehető (rendelői körülmények között), akár professzionális tisztítás vagy javítás miatt. 

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

Dr. Záhonyi Balázs, szájsebész szakorvos és az implantátumos fogpótlások specialistája a munkát a fogászati implantátumok ellenőrzésével kezdte. Miután meggyőződött róla, hogy az implantátumok megfelelően csontosodtak, a fogpótlás készítése lenyomatvételekkel kezdődött. A végleges átadást több próba előzte meg, melyek során a szakorvos ellenőrizte a fogpótlás tökéletes illeszkedését, a harapást, és természetesen a páciens is jelezhette a fogak formájával és színével kapcsolatos igényeit.

Véleményem szerint Záhonyi dr. emberi, empatikus hozzáállása, magasan más orvosok fölé emeli. Ez különösen azoknak a betegeknek nagyon fontos akiket sok negatív fogászati történés ért életében, mint például engem, ezért sokkosan rettegek minden fogászati beavatkozástól.

Kristóf (41)

Komplex fogászati kezelés miatt kerültem kapcsolatba az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központtal, ahol mindig türelemmel foglalkoztak a kéréseimmel és számomra megfelelő tájékoztatást nyújtottak a várható lehetőségekről, mind anyagi, mind szakmai téren. Külön köszönet Dr. Záhonyi Balázsnak, aki mindvégig maximális szakértelemmel, óriási toleranciával és empátiával végezte a kezeléseket.

Katalin (58)

Kiváló műszaki felszereltség, sokrétű, gyorsan, kényelmesen, helyben igénybe vehető szolgáltatások

Béla (45)