Frontfogak esztétikai javítása E.max préskerámia héjakkal

Frontfogak Esztétikai Javítása E.max Préskerámia Héjakkal

Frontfogak esztétikai javítása E.max préskerámia héjakkal

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

50 éves hölgy páciensünk a felső frontfogainak esztétikáját szerette volna helyreállítani, a lehető legkíméletesebb módon, hiszen fogai egészségesek voltak, csupán az életkori sajátosságok miatt kicsit elvékonyodtak, lepattantak.

Diagnózis és javasolt kezelés

Dr. Nagy Ádám, konzerváló fogászat és fogpótlás szakorvosa, esztétikai fogászat specialistája, a konzultáció során az E.max préskerámia héjakat javasolta páciensünknek megoldásként. Az E.max préskerámia héjak olyan kisebb esztétikai problémákra nyújthatnak megoldást, mint az enyhén elszíneződött, lepattant vagy megkopott metszőfogak, miközben megvalósításukhoz a lehető legkevesebb foganyag elcsiszolására van szükség. Az E.max préskerámia héjak az esztétikai fogászat legmagasabb szintjét képviselik, de fontos megjegyezni, hogy a készítésük rendkívüli precizitást és gyakorlatot követelnek meg mind a fogorvostól, mind pedig a fogtecnikai labortól.

Hogyan zajlott a beavatkozás?

Fogászatunkon a legtöbb kezelés során fogorvosaink és dentálhigiénikusaink is lupéval, azaz egy speciális orvosi nagyítóval dolgoznak, de az E.max koronák előkészítése során ez kiemelten fontos, hogy a lehető legkevesebb foganyag eltávolításával történjen a fogak preparálása. A lenyomatvételt követően elkezdődik a préskerámia héjak készítése a fogtechnikai laborban, a páciens pedig ideiglenes héjakkal távozik a rendelőből. A fogászati héjak végleges ragasztását egy próba előzi meg. Az eredmény pedig lélegzetelállító.