Frontfogak esztétikus helyreállítása direkt héjjal

Frontfogak Esztétikus Helyreállítása Direkt Héjjal

Frontfogak esztétikus helyreállítása direkt héjjal

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

54 éves páciensünk elsősorban esztétikai kéréssel kereste fel rendelőnket. Azonnali megoldást szeretett volna az elszíneződött, lekopott, szuvas felső metszőfogaira.

Diagnózis és javasolt kezelés

A fogászati konzultáció során Dr. Sápi Béla, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa direkt héjat javasolt a frontfogak esztétikájának visszaállítására. A direkt héj egy külön erre a területre kifejlesztett tömőanyagból készülő restauráció, melynek nagy előnye, hogy nem szükséges hozzá a fogzománcot lecsiszolni, és egy ülésben elkészülhet, akár egy esztétikus tömés. Hátránya, a porcelán héjjal szemben, hogy a tömőanyag a természetéből adódóan a használat során kopik, így idővel matt lesz a felszíne. Ez utóbbin azonban egy polírozással a szakorvos tud segíteni.

Hogyan zajlott a beavatkozás?

Dr. Sápi Béla a frontfogakon található kiterjedt szuvasodásokat ellátta, és ezt az adhezív technológiát alkalmazva egy ülésben felépítette a direkt héjakat. A páciens a végeredménnyel mind esztétikailag, mind funkcionálisan maximálisan elégedett volt és nagyon örült, hogy mindössze 2 órás kezelése után, újra őszintén mosolyogva távozhatott a rendelőből.