Csapatunk

Dr. Sápi Béla

konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa
Azt szeretem, ha a páciens örömmel érkezik, és boldogan távozik
Dr sápi béla

Diplomámat 2013-ban a budapesti Semmelweis Egyetemen szereztem cum laude minősítéssel. Végzésem után az SOTE Konzerváló Fogászati Klinikáján töltöttem 4 évet, mely idő alatt a konzerváló fogászat és fogpótlástan szakvizsgát is „kiválóan megfelelt” eredménnyel teljesítettem. Az egyetemen eltöltött évek alatt rengeteg fontos tudást, tapasztalatot szereztem a fogorvoslás minden szakterületén. Részt vettem az ifjú kollégák elméleti és gyakorlati képzésében (angol nyelven is), tudományos és kutató munkában, különböző továbbképzéseken, konferenciákon tartottam előadásokat, ami mind hozzájárult ahhoz, hogy elmélyítsem a tudásomat, és a legmodernebb kezelési eljárásokkal is megismerkedjek.

Elsődleges érdeklődési területem a saját fogak megtartása, helyreállítása, illetve a kialakult foghiányok komplett kezelése. Célom az esztétika és a funkcionalitás maximális összekapcsolása. A gyógyítás során nagyon fontosnak tartom, hogy a pácienseim pozitív élményekkel gazdagodjanak, ezért mindig maximális figyelemmel, precizitással és türelemmel dolgozom.

Tagja vagyok a Magyar Orvosi Kamarának (MOK), a Magyar Gnatológiai Társaságnak, illetve a Magyar Fogorvosok Egyesületének (MFE). Angol nyelven beszélek.

Szakterületem: esztétikai fogászat, esztétikus fogpótlások, esztétikus koronák és hidak, állkapocs izületi problémák kezelése, gnatológia

Dr. Sápi Béla interjúja

Mi jelent sikerélményt a munkájában?

Az abszolút sikerélményt az jelenti, ha az emberek, akik hozzám jönnek, egész más benyomással szállnak ki a székemből, mint amikor még nem hozzám jártak. Arra törekszem, hogy hozzám mindenki örömmel jöjjön, és boldogan távozzon.

Melyik esetére emlékszik különösen jól és miért?

Nehéz egyet kiemelni, rengeteg izgalmas és emlékezetes esetem volt már az évek során, többek között ezért is szeretem a fogászatot. Ha választani kellene, talán egy nagyon aranyos idős hölgyet emelnék ki, akinek a fogászati panaszai miatt egyéb szisztémás problémái is felmerültek (krónikus fej-nyakfájás). Minden egyes alkalommal vidékről kb. 1,5 órát utazott fel hozzám a kezeléseire, és mindig megbeszéltük, hogy éppen milyen izgalmas dolgok történtek vele az úton. Egy kis „nyaralásnak” fogta fel, valahányszor jönnie kellett a kezelésekre.  Azonkívül, hogy minden panaszát sikerült maximálisan orvosolni, annyira elégedett volt, hogy ma már az egész családja, barátnői, szomszédjai is szívemhez közel álló pácienseim lettek. Valljuk meg őszintén, ez a legpozitívabb visszajelzés egy fogorvosnak, amit csak kaphat!

Fontosnak tartja-e a humán tényezőt, az emberekkel való bánásmódot, annak tudatát, hogy az emberek szoronganak, félnek, bűntudatuk van, amiért csak baj esetén mennek fogorvoshoz, esetleg nincs pénzük a kezelésre – szóval az emberi érzéseket?

Természetesen. Elég nagy baj lenne, ha nem így lenne. Nem is lehetnénk jó orvosok, ha nem az egész embert néznénk, az érzéseikkel is együtt, hanem csak a fogukat…

Hogyan szokta megnyugtatni az embereket?

Az alapoknál kezdem. Megpróbálok rájönni, hogy mitől és miért tartanak a pácienseim, és ettől függően folytatom a kezelést. Egy rövid kis párbeszédből sok minden kiderül.

Fontos-e a csapatmunka az Ön munkájában?

Természetesen. Az élet minden területén minden jobban megy, minden cél könnyebben elérhető, ha egy jó csapat van a háttérben. Nincs ez másképpen a fogászaton belül sem. Erre remek lehetőséget kínál az Uniklinik csapata, ahol minden téren maximális háttértudással és tapasztalattal rendelkező kollégákkal dolgozhatok együtt.

Ha nem fogorvos lenne, mi lenne?

Valószínűleg munkanélküli… Nem igazán tudom elképzelni magam más szakmákban. Ezt szeretem, amióta az eszemet tudom, és szerencsére ezt is csinálom!

Miért szeret az Uniklinikben dolgozni?

Ki ne szeretne itt dolgozni? A minden szakterületen magas szinten elismert fogorvosi stábnak, a jól szervezett pácienskoordinálásnak és a kiválóan felszerelt rendelőnek köszönhetően igen magas színvonalon láthatunk el mindenkit. Minden adott a tökéletes csapatmunkához, aminek nyertesei a hozzánk forduló páciensek.

Amikor nem a páciensek szép mosolyáról gondoskodik, akkor mivel tölti az idejét?

Szeretek aktívan kikapcsolódni, sportolni a szabadidőmben. A fociért élek-halok mind játékosként, mind nézőként.