Frontfogak helyreállítása fogzománc erózió okozta károsodás után, E.max préskerámia koronákkal

Frontfogak Helyreállítása Fogzománc Erózió Okozta Károsodás Után E.max Préskerámia Koronákkal

Frontfogak helyreállítása fogzománc erózió okozta károsodás után, E.max préskerámia koronákkal

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

Fiatal hölgy páciensünk számára egyre több kellemetlenséget okoztak a fogai a mindennapokban. Problémát a fogzománc erózió okozta, első sorban esztétikailag volt elégedetlen, illetve az utóbbi időben egyre gyakrabban voltak érzékenyek a fogai étkezés közben.

Diagnózis és javasolt kezelés

A fogzománc erózió a fogak külső rétegének elvékonyodása, melyet leggyakrabban savak okoznak. Egyik első tünete lehet, a fogak elszíneződése, a fogak sárgulása. Ennek oka, hogy az egyre vékonyodó fogzománc alatt a sárgás színű dentin válik láthatóvá. Előrehaladott esetben, amikor a dentint már nem védi a fogzománc, már nem csak esztétikai problémáról beszélünk, hiszen a fogérzékenység is megjelenik. Kollégánk, Dr. Nagy Ádám, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa a szájvizsgálat és a panoráma röntgen alapján az érintett fogak koronákkal való ellátását javasolta. Ehhez a lehető legesztétikusabb fogászati koronákat, az E.max préskerámia koronákat ajánlotta fiatal hölgy páciensünknek.

Hogyan zajlott a beavatkozás?

A fogak előkészítését és preparálását lenyomatvételek követték, mely lenyomatok alapján a fogtechnikai labor elkezdte a préskerámia koronák elkészítését. A fogászati koronák végleges beragasztását egy próba előzte meg, melynek során a páciensnek, illetve a kezelőorvosnak is lehetősége volt az észrevételeit a fongtechnikai labor felé kommunikálni. A végeredménnyel – érthető módon – páciensünk, és Nagy Ádám doktor úr is igazán elégedett volt.