Full kontúr cirkon koronák fogakon és implantátumokon a tökéletes mosolyért

 full kontúr cirkon koronák fogakon és implantátumokon

Full kontúr cirkon koronák fogakon és implantátumokon a tökéletes mosolyért

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

70 éves hölgy páciensünk első sorban esztétikai kéréssel kereste fel rendelőnket. Tökéletes mosolyja vágyott. Nagyon aggódott, mert néhány foga elveszítette stabilitását, úgy érezte fogai meglazultak. A régóta halogatott kezelések oka a fogorvostól való félelem volt, így a szájsebészeti kezeléseket mindenképp teljes altatásban szerette volna.

Diagnózis és javasolt kezelés 

Amikor egy maradó fog mozgathatóvá válik, érdemes a lehető leghamarabb szakemberhez fordulni, hiszen ma már van lehetőség rá, hogy a mozgó fogakat megmenthessük. Egy kilazult, mozgó fog kezelés nélkül azonban előbb-utóbb magától is kiesik. Az első konzultáción Dr. Jancsecz Péter szájsebész szakorvos és Dr. Holman Ágnes, konzerváló és protetikai szakorvos együtt vizsgálták meg a páciens röntgen és CT felvételét, majd a szájvizsgálat során döntöttek a fogak megtarthatóságáról. A nem konzerválható fogak pótlására fogimplantátumokat, illetve hidat javasoltak szakembereink. Figyelembe véve a hölgy magas esztétikai igényét, a fogpótlást full kontúr cirkonból, vagy más néven monolitikus cirkonból terveztük.

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

A nem megtartható, stabilitásukat veszített fogak eltávolítása, valamint a fogászati implantátumok behelyezése teljes altatásban történt, a páciens kérésének megfelelően. A fogimplantátumok becsontosodását követően elkezdődhettek a protetikai előkészületek, és lenyomatvételek a végleges, full kontúr cirkon fogpótláshoz. Az eredmény pedig, egy ragyofó, tökéletes mosoly.

Korábban féltem a fogászati kezeléstől, illetve volt negatív kellemetlen élmény, aminek megoldásával nem foglalkoztak. Dr. Jancsecz Péter hozzáállása, felkészültsége, miatt már természetes dolognak tartom. Jelentősen csökkent a stressz.

Miklós (45)

Jancsecz dr évtizedek óta kezel, a legjobbakat tudom elmondani szakmai felkészültségéről, kedvességéről.

Annamária (52)