Full kontúr cirkónium koronák és hidak a tökéletes mosolyért

 full kontúr cirkon korona tökéletes mosoly

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

57 éves páciensünk éveken keresztül küzdött a refluxszal, aminek köszönhetően lekoptak a fogai, régi tömései pedig mozgathatóvá váltak vagy ki is estek, illetve egy autóbaleset következtében a metsző fogai letörtek. Ez mind esztétikailag, mind funkcionálisan nagyon zavarta. A reflux okozta fogerózió miatt érzékenységre és csökkent harapási erőre, gyenge rágásra panaszkodott páciensünk. Esztétikailag pedig az elszíneződött, szabálytalan elhelyezkedésű, letöredezett frontfogai zavarták. Szabályos, az eredeti fogszínénél világosabb, harmonikus és teljesen szimmetrikus fogakat szeretett volna.

Diagnózis és javasolt kezelés 

A páciensnek alsó-felső full kontúr cirkónium vagy más néven monolitikus cirkon hidakat javasolt Dr. Sápi Béla, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa. Az egyik menthetetlen bölcsességfogat és a gyulladásban lévő alsó, gyökérkezelt és koronázott kismetsző fogat a hosszú távú megoldás érdekében eltávolításra javasolta orvos csapatunk. A fogpótlással természetesen az eredeti (fogeróziós kopások előtti), az állkapocsízületnek is kényelmes harapási-magasságot kívántuk visszaállítani.

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

A beavatkozásnál 29 fog került preparálásra, előkészítésre a fogpótláshoz. Ezt követően Dr. Jancsecz Péter, szájsebész szakorvos eltávolította a két nem konzerválható fogat, majd lenyomatvétel és pontos harapás-meghatározás történt. A kész fogpótlás átadását egy úgynevezett PMMA próba előzte meg, melynek során a kezelőorvos szakmailag ellenőrizte, hogy minden megfelelő-e, valamint a páciens is jóváhagyhatta a készülő fogpótlást esztétikailag. Elkészült a full kontúr cirkon fogpótlás, a páciens maximális megelégedésére, aki nem csak egy tökéletes mosolyt kapott, hanem a rágóképessége is helyreállításra került.