Implantátum nélküli teljes rehabilitáció – Fogágybetegség gyógyítása után alsó-felső esztétikus cirkon-kerámia körhíddal

Fogágybetegség Gyógyítása Után Esztétikus Cirkon Kerámia Körhíd

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

55 éves páciensünk másfél éve kereste fel rendelőnket vidékről, remélve, hogy meg tudjuk menteni a fájó és mozgó fogait, és hogy tudunk számára egy hosszú távú, jól funkcionáló és nem utolsó sorban esztétikus fogpótlást készíteni.

Diagnózis és javasolt kezelés

A száj- és röntgenvizsgálat sajnos igen rossz prognózist mutatott, páciensünk problémáit előrehaladott parodontitisz okozta. Így Dr. Sápi Béla, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa mindenképp javasolta parodontológus kolléga bevonását is a kezelésbe, hogy a készülő cirkon-kerámia fogpótlás valóban hosszú távú és orvos-szakmailag is kifogásolhatatlan megoldás legyen.

Hogyan zajlott a beavatkozás?

Dr. Bartha Boldizsár parodontológus szakorvos először eltávolította azokat a fogakat, amelyeknél a parodontitisz olyan nagy mértékű károkat okozott, hogy már nem voltak konzerválhatóak, majd elkezdte a fogágybetegség gyógyítását. Mivel ez egy hosszabb folyamat, Dr. Sápi Béla készített a páciensnek egy hosszú távú ideiglenes PMMA fogpótlást, hogy a végleges cirkon-kerámia hidak elkészültéig is bátran mosolyoghasson.
A rendszeres kontrolloknak és kezeléseknek köszönhetően a fogágybetegség kezelése sikerrel zárul, így egy évvel az első konzultáció után elkészülhetett a páciens végleges fogpótlása, egy-egy cirkon-kerámia körhíd az alsó és a felső állcsontra.
A páciens megtartott fogai stabilizálódtak, fogágybetegsége gyógyultnak tekinthető, tünet- és panaszmentes. Igazán elégedett az új fogaival, és folytatja az otthoni szájhigiénés ápolást valamint a kontrollokra járást, hogy mosolya valóban hosszú évekig makulátlan maradjon.