Magas esztétikájú full cirkon koronák felső fogakon

 magas esztétikájú full cirkon koronák felső fogakon

Magas esztétikájú full cirkon koronák felső fogakon

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

61 éves páciensünk azért kereste fel rendelőnket, hogy megoldást találjunk esztétikai és funkcionális fogászati problémáira. A nagymetsző fogai többször voltak tömve az elmúlt években, ami miatt a színük már nem volt harmonikus, míg a kismetsző fogain régi fémkerámia koronák voltak, melyeknek szürkés elszíneződésével sem volt megelégedve. Ezen kívül a hiányzó moláris fogait is szerette volna pótolni.

Diagnózis és javasolt kezelés 

Az első konzultáció során megtörtént a szájvizsgálat, illetve dr. Jancsecz Péter szájsebész szakorvos kiértékelte a készült panoráma röntgent, és a 3D-s CT felvételt is. A csontállomány a hiányzó moláris fogak helyén elegendőnek bizonyult az azonnali implantáláshoz, csontpótló beavatkozás nélkül is. A felső fogak esztétikai hibájának javítására a szakorvos egy 11 tagú full cirkon, vagy más néven monolitikus cirkon hidat javasolt. Teljes cirkon körhídra végül nem volt szükség, mert a jobb hátsó három tagú híd cseréje sem esztétikai, sem pedig funkcionális okokból sem volt indokolt. A full cirkon koronák (vagy más néven monolitikus cirkon koronák) fémmentesek, így igazán magas esztétikával rendelkeznek, ezért szakorvosaink szívesen ajánlják ezt a fogpótlást, amennyiben frontfogak rehabilitációjáról van szó.

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

A régi koronák eltávolítását követően elkezdődött a fogak preparálása a felső állcsonton a lenyomatvételhez. A végleges koronák elkészüléséig páciensünk nem maradt fogak nélkül, ideiglenes koronákat kapott. Az ideiglenes koronák szerepe egyrészt a preparált fogak védelme, melyek a csiszolást követően érzékenyek lesznek, illetve segítik az íny megfelelő gyógyulását a végleges koronák átadásáig. A fogászati implantátumok a felső fogak előkészítése után kerültek beültetésre, melyek 4 hónap gyógyulási idő elteltével kaptak végleges koronákat.

Eddig 100 %-ban elégedett vagyok. Dr. Jancsecz Úr remek szakember. Hasonló remek munkát végeznek az asszisztensek, a fogkő-eltávolítással, illetve a röntgenfelvételek készítésével foglalkozó kolléganők, a műtős személyzet és a recepció munkatársai is.

László (73)

Amellett, hogy eddig mindenki nagyon szimpatikus volt, külön kiemelendő talán Dr. Jancsecz Péter és Dr. Holló Ádám, nekik olyan barátságos és megnyugtató kisugárzásuk van, amit fontosnak tartok egy ilyen alapvetően stresszes időtöltésnél mint amit fogászaton él át az ember:)

Edina (57)

Jancsecz doktor! Nem tudok ra mit mondani,Ő az ARANYKEZU DOKI!!

Mária (63)

Korábban féltem a fogászati kezeléstől, illetve volt negatív kellemetlen élmény, aminek megoldásával nem foglalkoztak. Dr. Jancsecz Péter hozzáállása, felkészültsége, miatt már természetes dolognak tartom. Jelentősen csökkent a stressz.

Miklós (45)