Saverózió okozta fogkopás helyreállítása fémkerámia koronákkal

 saverózió okozta fogkopás helyreállítása fémkerámia koronákkal

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

64 éves páciensünk számára egyre zavaróbbak lettek a lekopott fogai. Nem csak beszéd és mosolygás közben érezte kellemetlennek, de hidegre és melegre is egyre érzékenyebbek, fájdalmasabbak lettek a frontfogai.

Diagnózis és javasolt kezelés 

Nem véletlenül emlegeti a köznyelv az eróziós fogkopást a fogak lassú pusztulásaként, a savas ételek és italok rendszeres fogyasztása évek alatt pusztítja folyamatosan a zománcot. Mivel a fogzománc nem tartalmaz élő sejteket, az erózió során vesztett foganyag nem tud visszanőni. Előrehaladottabb állapotban pedig már nem csak esztétikailag lehet zavaró a lekopott, abradált fogsor, de az érzékenység és fogfájás miatt funkcionálisan is. A fogak hosszú távú megtartása érdekében, Dr. Holló Ádám, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa hat darab fémkerámia koronát javasolt a felső frontfogakra.

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

A fémkerámia koronák elkészültéig ideiglenes koronákat viselt a páciens, amik megvédték a lecsiszolt csonkokat a sérülésektől, valamint lehetővé tették a kompromisszumok nélküli hétköznapokat a páciens számára addig is, amíg elkészültek és beragasztásra kerültek a végleges fogászati koronák.

Dr. Holló Ádám emberi hozzáállása és szakmai felkészültsége példaértékű. :)

Ildikó (32)

Amellett, hogy eddig mindenki nagyon szimpatikus volt, külön kiemelendő talán Dr. Jancsecz Péter és Dr. Holló Ádám, nekik olyan barátságos és megnyugtató kisugárzásuk van, amit fontosnak tartok egy ilyen alapvetően stresszes időtöltésnél mint amit fogászaton él át az ember:)

Edina (57)

Dr. Holló Ádámot mindenképp kiemelnem. Rendkívül jó orvos, segítőkész, empatikus. Mindent megtesz azért, hogy a beteg számára a lehető legelviselhetőbb legyen a kezelés. Kérdés nélkül tájékoztat mindenről, teljes mértékben elégedett vagyok vele, máshoz nem is mennék.

Ede (48)