Csapatunk

Dr. Holló Ádám

fog- és szájbetegségek szakorvosa, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos
A bizalom alapja az őszinteség
Dr holló ádám

1998-ban végeztem summa cum laude minősítéssel a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán Budapesten. 2000-ben Fog- és szájbetegségek, 2007-ben pedig Konzerváló fogászat és protetika szakvizsgát tettem. Ennek megfelelően fő szakterületeim a fogmegtartó kezelések és fogpótlások (különös tekintettel a rögzített fogpótlások) készítése. Emellett bizonyos szájsebészeti beavatkozásokat (fogak, gyökerek eltávolítása) is végzek. Célom a betegek gyors, pontos és hatékony kezelése, úgy, hogy ez senkinek ne okozzon kellemetlenséget, fájdalmat. Ebben segít a rendelő korszerű felszereltsége és hatékony csapata.

Angol és spanyol nyelveken beszélek.

Dr. Holló Ádám interjúja

Kezdjük a pontossággal. Tényleg órát lehet Önhöz igazítani?

Inkább a beosztásomhoz. Ha egy betegem 2-re jelentkezik be, akkor 90%-os bizonyossággal 2-kor be is fog ülni hozzám. Erre kényes vagyok.

Értékelik a betegei, hogy nem kell várakozniuk?

Úgy látom, nagyon is! De ez érthető: minél többet feszeng valaki a váróteremben, annál idegesebben ül be a fogorvosi székbe. A pontossággal többet érek el, mint más feszültségcsökkentő technikákkal.

Van más módszere is az idegesség ellen?

Igen, és ez az őszinteség. Hiszek abban, hogy az embereket nem szabad becsapni, és minél többet, minél pontosabban tudnak arról, ami velük fog történni, annál kevésbé fognak idegeskedni. Ha az tény, hogy egy foghúzás után felléphetnek szövődmények, akkor ezt fogom mondani. Ugyanakkor törekszem arra, hogy feleslegesen ne ijesztgessem az embereket: a felléphet azt jelenti, hogy talán lesz, de ugyanúgy előfordulhat, hogy simán megússza a kellemetlenségeket.

Milyen kezeléseket végez?

Fogtömések, hidak, koronák, fogpótlások készítése… Ezek talán a legnépszerűbbek, ha lehet így fogalmazni.

Mi jelenti az Ön munkájában a sikerélményt?

Mindig arra törekszem, hogy akár egy mezei fogtömésről, akár egy komolyabb fogpótlásról van szó, úgy nézzen ki a páciens fogsora, mintha nem is esett volna át semmilyen kezelésen. Az a jó, ha büszkén nyújthatom át a tükröt, amelyben megtekintheti munkám végeredményét.

Az elismerésnek hangot is szoktak adni az emberek?

Tapasztalatom szerint kétféle reakció létezik. Az egyik az öröm, a köszönet, vagyis érzem, hogy értékelik az erőfeszítéseimet. Vannak viszont olyan emberek is, akik bele sem pillantanak a tükörbe, mert számukra csak az a fontos, hogy valahogy véget ért az ügy, de hogy hogyan, az nem lényeges. Ez nekem furcsa, de hát különbözőek vagyunk. Én legbelül mindenesetre kicsit büszke vagyok arra, hogy azt a koronát senki nem tudja majd megkülönböztetni egy igazi fogtól, és hogy ez kiváló fogtechnikusaink mellett nekem is köszönhető.

Szóval nem a páciens mércéje a mérvadó, hanem a sajátja?

Így van. Szakmai kompromisszumot nem kötök, még akkor sem, ha ez a páciens kívánsága. Ha kell, inkább kimerítően elmagyarázom, miért nem helyeslem, amit kér. Volt például egy csinos nő, aki 6 darab fémmentes koronát szeretett volna esztétikai okokból felrakatni, ám mivel mindegyik foga egészséges volt, mélységesen helytelenítettem volna azok lecsiszolását. Én inkább fogszabályozást javasoltam, bár láttam, ehhez a hosszadalmas eljáráshoz túl türelmetlen a hölgy…

Az őszinteségen és a pontosságon túl mit tart a saját erősségének?

Egy fogorvos gyakorlati szakember. Ugyakkor ahhoz, amit csinál, rendkívül megalapozott elméleti háttér szükséges. Nagyon fontosnak tartom, hogy a szakma elméleti részében is naprakész tudással rendelkezzem.

A szabadidejében inkább elméleti vagy inkább gyakorlati tevékenységeket folytat?

Ahogy a szakmámban is, mindkettő fontos. A gyakorlati tevékenységre jó példa a sport. 8 éves koromban kezdtem kajakozni, és a mai napig hetente háromszor kerítek rá alkalmat, állandó résztvevője és dobogós helyezettje vagyok a Masters Magyar Bajnoksának. Illetve évek óta nagy szenvedéllyel készítek – nem csak szerintem – fantasztikus borokat Móron, amik szintén rendre jól szerepelnek a különböző borversenyeken.

Ön szerint mit fog értékelni az az ember, aki betér az Uniklinik Fogászatra?

Itt az a jó, hogy bármilyen panasszal érkezik valaki, a sok szakember között mindig lesz olyan, aki segíteni tud rajta.

Kezelések

Rendelési időpontok

Hétfő
7:30-13:30
Kedd
14:00-20:00
Szerda
-
Csütörtök
14:00-20:00
Péntek
7:30-13:30
Szombat
változó

Dr. Holló Ádám Esettanulmányai