Új mosoly monolitikus cirkon, más néven full kontúr cirkon koronákkal

 új mosoly monolitikus cirkon koronákkal

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

52 éves hölgy páciensünk esztétikai kéréssel érkezett hozzánk. Az elszíneződések, illetve a régi tömések szürkés árnyalata zavarta a frontfogain. Újra bátran szeretett volna mosolyogni.

Diagnózis és javasolt kezelés 

A keresztharapás okozta megnövekedett terhelés miatt Dr. Balogh Brigitta fogpótlástan szakorvosa monolitikus cirkon koronákat javasolt a páciensnek. A monolitikus cirkon, vagy más néven full kontúr cirkon koronák fémmentes koronák és mivel egyazon tömbből kerülnek kialakításra, a monoblokk anyag természeténél fogva strapabíróbbak és kevésbé sérülékenyek, mint a porcelán leplezésű cirkónium koronák. Mindemelett pedig esztétikusak is hiszen fényáteresztő képességük megegyezik a természetes fogakéval, így a frontfogakra is ideális választást jelentenek.

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

A fogak lecsiszolását és a csonkfelépítéseket lenyomatvételek követték, majd a végleges beragasztást egy úgynevezett PMMA próba előzte meg. Ilyenkor a fogtechnikai labor egy speciális műanyagból készíti el a fogpótlást, így a próba során a páciensnek, illetve a kezelőorvosnak is lehetősége van további igényeket, esetleges módosításokat jelezni a labor felé.
Kezelőorvos(ok): Dr. Balogh Brigitta