Csapatunk

Dr. Balogh Brigitta

konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa
Egy szép fogsor a jólápoltság része
Dr balogh brigitta

2005-ban a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen, Szegeden szereztem a diplomámat. 2008-ban konzerváló fogászat és fogpótlástan szakvizsgát tettem.

A szakvizsga megszerzése óta vagyok az Uniklinik Fogászati Központ orvos csapatának tagja, ahol fő feladataim a fogmegtartó kezelések (esztétikus tömések, inlay-ek), illetve fogpótlások készítése (koronák, hidak).

Emellett a fogászati prevenció elkötelezett híveként a gyermekek és felnőttek egészségnevelését, helyes dentálhigiénére való rászoktatását és betegeim egészségi állapotának rendszeres követését tűztem ki célomul.

Angol nyelven beszélek.

Szakterületem: esztétikus fogpótlás, esztétikus, fémmentes koronák, préskerámia korona, kerámia héj, cirkónium koronák, esztétikus tömések

Dr. Balogh Brigitta interjúja

A barátságos kisugárzású fogorvosnő rövid idő alatt elnyeri a gyerekek és a felnőttek bizalmát.

Mire fektet nagy hangsúlyt a kezelések alatt?

A megelőzés híve vagyok. Nem sajnálom a fáradságot, ha el kell magyaráznom a helyes fogápolás teendőit, mert úgy látom, a páciensek nincsenek ezzel tisztában.

Vagyis a napi fogmosás szükségességével és technikájával?

Vannak, akiknek ezt is el kell mondanom. De még a lelkiismeretes fogmosók számára is ismeretlen számos új fogtisztítási eszköz.

Mondana néhány példát?

A hagyományos és elektromos fogkefe helyes használata a legtöbb ember számára nem újdonság. A fogselyemről is sokan hallottak már, nagy örömömre egyre többen meg is veszik. Az egycsomós fogkefe, a fogköztisztító kefe vagy a szuperfloss említésére azonban sokan csak ámulnak: még sosem hallottak róluk. Pedig ezeknek a segítségével megsokszorozódik a fogtisztítás hatékonysága, ezáltal jelentősen csökkenthetjük a fogak károsodásának esélyét.

Milyen jellegű problémákkal fordulhatnak Önhöz a betegek?

Általános fogászati kezelésekkel, mint amilyen az esztétikus tömések, gyökérkezelések, fogpótlások. Sok gyerek is jár hozzám. Talán nekik beszélek a legtöbbet a helyes fogápolásról, mert ezt legjobb kiskorban elsajátítani.

Hogyan nyugtatja meg a félénkebb apróságokat?

Ha nyugodt és kedves vagyok hozzájuk, ez előbb-utóbb lecsillapítja félelmüket. Egyébként az a tapasztalatom, hogy sokszor a szülők keltik fel a gyerek nyugtalanságát azzal, hogy sokszor elmondják: „Nem kell félni, nem fog fájni!” A kicsi pedig, akinek addig esetleg esze ágában sem volt félni, hirtelen megijed. Legjobb természetes hangon közölni vele, hogy fogorvoshoz mennek, aki majd rendbe teszi a rossz fogacskákat.

Melyik volt az az eset, amelyik legjobban megmaradt az emlékezetében?

A szegedi egyetemen végeztem. Nagyon élveztem az ottani éveket, máig tartó barátságokat kötöttem. Amikor először voltam gyakorlaton, nagyon izgultam. Egy amalgámtömést kellett megcsinálnom – ma már persze csak fémmentes tömésekkel foglalkozunk. Amikor kész lettem, a gyakorlatvezető megdicsért, és ez rendkívül jólesett. Azt hiszem, akkor dőlt el véglegesen, hogy én csakis fogorvos lehetek, semmi más. Azóta milliószor végeztem ennél bonyolultabb kezeléseket is, de úgy látszik, az élet minden területén az elsőre emlékszünk a legjobban!

Ha nem fogorvos lenne, milyen szakmában érezné jól magát?

Belsőépítész lennék. Ezen belül is azt szeretem a legjobban, amikor egy régi, ócska bútordarabot felújíttathatok, és művészi szépség válik az egykori gyújtósnak valóból.

Ez jelenti a szakmájában is a sikerélményt? Az elhanyagolt fogak újjávarázsolása?

Pontosan. Még egy egyszerű tömés is örömmel tölt el, hiszen helyre hoztam, megszépítettem valamit.

A szépség keresése jellemző Önre?

Mindenben igyekszem harmóniát találni. Ha tehetem, szívesen utazom. Ilyenkor úticélként olyan helyeket választok, ahol a világ egy különösen szép szegletében gyönyörködhetem.

Az Uniklinik  Fogászatra is igaz, hogy szépséget találhat benne?

Az Uniklinik Fogászat nagy erőssége a komoly eszközpark és a kollégák lelkiismeretes, emberbarát munkája. Az a célunk, hogy mindenki, aki betér hozzánk, örömteli és egészséges mosollyal távozzon. A mosoly pedig szép, talán a legszebb dolog a világon. Úgyhogy a válaszom igen.