A fogorvos válaszol

1 eves baba sarga foga

H. Peter

Tisztelt Klinika.

Erdeklodni szeretnek hogy 1 eves kislanyunk felso kozepso ket fogan van alul egy egy atlatszo boltiv (gondolom igy fejlodik a fog), es ebbol az egyik ilyen sargasan atlatszo mig a masik tejfeher. Allergia miatt pici kora ota szigoru tej es gluten mentes dietan van. De szinte egesz nap eszik zoldseg gyumolcs egeszseges ragcsak. Lehet ez valami hiany, vagy akkor a tobbi foga is ilyen lenne? Nem fajlalja, es semmi egyeb nincs csak az elszinezodes es az is csak abban a boltives atlatszo szakaszban. Lehet ez gond a kesobbi csontfog fejlodesnel? Illetve meg annyi, hogy mielott eszrevettuk egy hettel azelott beutotte a szajat a kanapenkban, kicsit verzett az inye, de egy ket perc mulva a siras es a verzes is abba maradt. Nem tunt nagy dolognak. Letorve ilyesmi nincs. Koszonjuk valaszat!

Válasz

Kedves Kérdező!

Látatlanban ezt sajnos nem áll módunkban megmondani, hiszen számtalan dolog lehet a háttérben.

Elképzelhető, hogy az ütés következtében bevérzett a tejfog, elhalt és a lebomló vér miatt barnult be.

Lehet természetes elszíneződés, esetleges gyógyszerártalom, de öröklött probléma is.

Egy gyermek fogszakorvos véleményét kellene kikérni az ügyben. Rendelőnkben Dr. Zatik Anna Doktornő foglalkozik a kicsikkel.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk