A fogorvos válaszol

14 hónapos fogínygyulladás, afta

D. Zsuzsanna

Kedves Szakértők! 14 hónapos kisfiamnak vírus fertőzése volt magas lázzal, és a láz elmúlása után afták lettek a szàjában, és nagyon begyulladt a fogínye . A betegség után nem engedte megmosni a fogait, hétfőn voltunk fogorvosnál,aki annyit javasolt,hogy napi háromszor mindenképp alaposan mossuk meg a fogàt,és a fogkefét bele márthatjuk Chorsodylba. Nagyon fáj neki, nagyon sír, mosom lefogva, lelkileg nekem is nagyon megterhelő,és egyelőre nem látok javulást, így elkeserítő is. Szerencsére eszik azért,iszik és szopizik is. Fájdalomcsillapító kúpot adok neki tegnap óta,mert a szirupot nem fogadja el. Mit tudok még tenni, hogy ne fájjon neki és gyorsabban múljon? A lefogásos fogmosás helyett nincs más lehetőség? Mennyi idő alatt kell javulnia? Félek,hogy nem tudok elég alapos lenni, nagyon fáj neki,ahogy mosok,a száját is összeszorítja. Nagyon köszönök bármilyen jó tanácsot!

Válasz

Tisztelt Kérdező!

A leírt tünetekből felmerül, hogy esetleg herpangina fertőzése van a gyermeknek. Ez egy vírus által okozott betegség, magától gyógyul 7-10 nap alatt. Vezető tünet a magas láz és a hólyagok- afták. Fájdalomcsillapítás és fokozott folyadékbevitel a legfontosabb. Kitartás. Üdvözlettel: Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk