A fogorvos válaszol

2es fog problémás gyömérkezelése

.

Tisztelt Uniklinik!
Felső 2es fogam gyökérkezelés alatt áll egy hónapja (hosszú ideje fennálló fájdalom miatt volt rá szükség,félig elhalt fog volt ez a fogorvosom szerint).
A problémám,hogy már 4szer voltam a gyógyszeres tömés cseréjén de a fog még mindig nagyon érzékeny. Van hogy 1 hétig semmi,majd újra elkezd fájni. Az ínyem felső részénél ha megnyomom és kívül az orrom alatt is fáj,valamint kopogtatásra is más érzés mint a többi.
Röntgen készült ami rendben volt, tűpróba is, a fogorvosom endodontista. A fog gyökerének a legvége kanyarodik de azt a tájekoztatást kaptam,hogy a fertőtlenítő szer amit kezelés közben használnak oda is eljut es kifejti hatásat.
Mégis van bennem némi aggodalom.. azt mondta az orvos, hogy addig nem tömi le véglegesen a fogat míg fáj (érdekes mód amikor a tűket feldugja az egyáltalán nem fáj,hanem alapállapotban itthon vannak fajdalmaim).
A kérdésem,hogy nem lesz nagyobb gondja a fogamnak ha ennyi gyógyszeres csere történik és hónapokon át nem kapok végleges tömést? Van remény rá,hogy egyszer csak az egyik kezelés után jobb lesz? A fogorvosom nem igazán érti,hogy miért fáj még mindig.

Egyszer már voltam Önöknél mikroszkopos kezelésen, de azt gondoltam egy 2es fog endodontista általi kezelése sikerülni fog és nem igényel mikroszkópot de mar nem vagyok ebben biztos..

Válasz

Kedves Kérdező!

Előfordul, hogy egy frontfog gyökérkezeléséhez us szükség van mikroszkópos kezelésre, akár egy makacs gyulladás miatt. Az is elképzelhető, hogy egy repedés van a gyökérben, ennek felismeréséhez is elengedhetetlen a mikroszkóp. Javaslom keresse fel endodontusainkat, amennyiben megtartható a fog a gyökérkezelést elvégezzük. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk