A fogorvos válaszol

3 éves és jön a 21, fog

Kedves Doktor Nő/ Úr!A lányom márciusban töltötte a 3. életévét, kb. féléve szenvedünk abban, hogy a leghátsó, alsó 21. foga, mindig (2-3 hetente) bepuklisodik, majd lelappad. Az a baj, hogy nagyon megszenvedi, fáj neki és akkor nem is nagyon eszik, bár tudom, hogy ez normális ilyenkor. Láza is mindig szokott lenni és 3 napig fent is van neki 38-39 fok. Mindig elmegyünk orvoshoz, de soha nem lát semmit, így nem is kapunk rá semmit és azt mondja a foga ilyen majd kijön. Ezzel nincs is baj, de a 21. fognak nem 5 évesen kellene jönnie, vagy már ilyen hamar beindulhat?Mit adjak neki a fájdalomra( eddig Nurofent adtam )? Érdemes lenne megmutatnom egy fogorvosnak? Jó sok kérdést tettem fel…elnézést.Előre is köszönöm a segítségüket.Üdvözlettel D.HenriettSzép hetet önöknek.

Válasz

Javaslom, mindenképp keressenek fel gyermekfogszakorvost. Az első maradó fogaknak valóban 6 éves kor környékén kellene előtörniük, feltehetőleg más áll a probléma hátterében.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk